Sp.a is de stilstand in dit land beu, en trekt de straat op…

Deze voormiddag verzamelden enkele sp.a kopstukken uit onze regio op de wekelijkse markt in Aalst om het uitblijven van een Federale Regering aan te kaarten. “Ben jij de stilstand in dit land beu? Wij ook. Wij willen vooruit”. Met die boodschap voert sp.a actie in het hele land. Dat is ook het geval in Aalst, zo bleek deze morgen. “Mensen vinden dat de politiek vandaag niet werkt. Ze hebben gelijk. Het is tijd om opnieuw vooruit te gaan. Met oplossingen die werken voor iedereen. En die oplossingen leggen we graag uit, face to face”, zegt voorzitter Conner Rousseau. “Het is genoeg geweest met de stilstand in dit land. Burgers in dit land hebben recht op oplossingen voor de problemen waar zij van wakker liggen”, zegt Conner Rousseau. “En onze oplossingen die leggen we graag face-to-face uit.”

Zo ook in Aalst. Parlementslid Anja Vanrobaeys trok er samen met de lokale sp.a-mandatarissen naar de markt. “Het moet nu eindelijk gedaan zijn met de politieke spelletjes. Er moet nu op basis van inhoud gewerkt worden aan een regering. Voor ons betekent dat in de eerste plaats een sociale ommekeer”, zegt Anja. “We moeten vooruit. Vooruit voor hogere lonen en pensioenen, voor de beste zorg voor iedereen, voor veiligheid en een sociaal klimaatbeleid. Dat zijn de problemen waar mensen van wakker liggen, dat is de ommekeer die we moeten verwezenlijken. Ondertussen vindt iedereen dat wie zijn hele leven gewerkt heeft recht heeft op een pensioen van minstens 1500 euro. Wel waar wachten we dan nog op?”

Iedereen die de stilstand meer dan beu is kan terecht op www.opnieuwvooruit.be. “Daar vinden ze alle info over onze positieve oplossingen en kan iedereen die de stilstand beu is de oproep om vooruit te gaan ondertekenen”, besluit Anja. De Aalsterse sp.a afdeling kon op veel begrip rekenen van de gewone burger op straat.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *