Sociale stadshub De Mallaard opent de deuren op 6 april…

Een leegstaand bedrijfspand aan de Mallaard inNinove werd begin 2023 de nieuwe thuisbasis van twee mooie sociale projecten: Jongeren in Actie (JIA) en Werklift. Deze projecten willen kwetsbare groepen aanmoedigen om hun leven op de rails te zetten door de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Intussen nam ook de sociale kruidenier er zijn intrek, de gereedschapsbibliotheek is in volle voorbereiding om er te starten op 6 april. Door de aanwezigheid van verschillende projecten met aandacht voor kwetsbare groepen, werd we De Mallaard een sociale stadshub. Jongeren in Actie (JIA) en Werklift zijn projecten die onder andere kwetsbare groepen aanmoedigen om hun leven op de rails te zetten door de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Met concrete projecten in de ateliers probeert men de deelnemers met verschillende sectoren te laten kennismaken.

De sociale hub blijft ook verder uitbreiden. De sociale kruidenier, waar mensen met financiële moeilijkheden terecht kunnen voor de aankoop van een basisaanbod producten aan lage prijzen, verhuisde al van de hospitaalkapel naar De Mallaard. Op 6 april gaat ook het nieuwste initiatief van start: de gereedschapsbibliotheek. Een plek waar iedere Ninovieter aan een voordelig tarief gereedschappen kan uitlenen. De gereedschapsbibliotheek zal tweewekelijks op vrijdagvoormiddag open zijn.

Veerle Cosyns, schepen voor sociale zaken: “Vorig jaar beslisten we om een leegstaand pand aan de Mallaard te huren en in te richten om er een aantal waardevolle initiatieven in te gaan huisvesten. Ik ben enorm trots op deze plek en op de mensen die van deze plek iets bijzonder maken, zowel professionelen als vrijwilligers. Als we resultaatgericht willen werken en de mensen willen bereiken die we voor ogen hebben, is een doorgedreven samenwerking tussen diensten en instellingen heel belangrijk. Het Mallaard-project is in deze een heel mooi voorbeeld, met een maatschappelijke meerwaarde voor onze stad.“

Tijdens een opendeur op donderdag 6 april (Witte Donderdag) kan je tussen 15.00 en 19.00 uur een kijkje nemen achter de schermen van de projecten. Er zijn doorlopend creatieve workshops/ initiaties zoals houten sleutelhangers maken of een workshop hout graveren door o.a. vzw Apart, Groep intro, Uit de Marge,…, De ateliers van Werklift en JIA worden opengesteld.

(Foto: Google)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *