Sint Maarten rijdt rond in een open wagen door Haaltert…

Sint Maarten zal op woensdag 11 november rond rijden in Haaltert en Kerksken om de brave kindjes te begroeten! Gezinnen kunnen in hun bubbel langs de kant van de weg toekijken en zwaaien. De brave kindjes van Heldergem en Denderhoutem vallen uit de boot. Van de kindjes uit Denderhoutem zou je dit nog kunnen aannemen, maar via de sociale media komt er toch veel ongenoegen. Er zijn kindjes die in kerksken naar school gaan, en daar was normaal gezien een Sint Maarten feestje voorzien. Waarom hij Heldergem naast zich laat liggen, doet bij ons de wenkbrauwen fronsen, al kan daar misschien toch nog op het allerlaatste nippertje een mouw aan gepast worden, zodat ook hier de brave kindjes niet blijven in de kou staan. Die van Denderhoutem doen dan weer mee met Sinterklaas, en die komt maar pas op zondag 6 december.

Sint Maarten vertrekt morgen om 09.00 uur aan de kerk in Kerksken. Dan rijden de Sint en zijn Pieten via de Beekstraat naar Den Berg, Hofstraat, Molenbaan, Boekent, Hoogkouterbaan, Bosstraat, Bruulstraat, Muisstraat, Herenthout, station Haaltert, Krakeelstraat, Terjoden Dries, Diepeweg, Middelkouter, Achterstraat, Deeskensveld, Hollestraat, Windmolenstraat en zo terug naar Kerksken. Einde voorzien rond 11.00 uur.

Voor een oude man als de Sint zijn het ook geen gemakkelijke tijden. Dus men houdt het zeker coronaveilig. De sint passeert in een open wagen en zwaait naar de kinderen. Hij stopt niet en kan ook niets uitdelen of in ontvangst nemen. Gezinnen blijven in hun bubbel en houden afstand van anderen. Zo houden we het samen veilig.

Kinderen kunnen hun tekeningen wel binnenbrengen voor Sint Maarten! Post ze in de Sintbussen ter hoogte van de bib van Haaltert, of in het bibfiliaal te Denderhoutem en de sporthal. Iedereen die zijn of haar tekening komt bussen, krijgt een cadeautje! Nadien wordt met tekeningen een collage gemaakt in de filialen van de bib en in De Pagadder.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *