Sara Neyrinck pakt Vlaamse titel tumbling!…

In het weekend van 27-28 april trokken alle A-gymnasten van de Koninklijke Turnkring Aalst naar Brugge voor het Vlaams kampioenschap tumbling. Tumbling is een gymnastiekdiscipline waarbij 8 dynamische sprongen na elkaar worden uitgevoerd met een spectaculaire eindsprong aan het einde. De jongste gymnasten kwamen het eerst in actie in de categorie 11-jarigen. Amy De Lil maakte een foutje in haar eerste reeks en eindigde hierdoor 24ste. Olivia Van Der Straeten sprong 2 vlekkeloze reeksen en behaalde hiermee een mooie 10de plaats. Bij de 12-jarigen eindigde Amber Asselman knap op een 6de plaats.

In de categorie 13-14 jarigen ligt het niveau zeer hoog. In een sterk deelnemersveld was het knokken voor de medailles. KT Aalst heeft in deze categorie 4 toppers die het hoofd koel hielden. Nore Schockaert pakte de 8ste plaats in. Nayah Djuric die nog maar haar tweede jaar competitie turnen doet, behaalde een mooie 5de plaats. Sam Van Den Berghe, die vorig jaar nog 5de werd op het wereldkampioenschap in St-Petersburg, werd tweede achter haar teamgenootje Sara Neyrinck. Zij haalde de Vlaamse titel nadat ze eerder dit seizoen al de Oost-Vlaamse titel binnenhaalde. Zowel Sam als Sara behaalden vlot de A-norm voor de WAGC (het jeugd WK in Tokio) en bewijzen zo dat op ze internationaal niveau presteren.

In de categorie  juniores (15-16 jarigen) werd Marthe De Leenheer, als eerstejaars junior, mooi 6de. Helena Lison, ook eerste jaars, knokte zichzelf met 2 mooie finalereeksen naar de vierde plaats, net naast het podium. Bij de seniores meisjes behaalde Anke De Luyck een 10de plaats. Na het Belgisch zal zij haar turn carrière afronden en een plaats als coach innemen in het team.

“Dat KT Aalst een sterk en hecht tumblingteam heeft is nog maar eens bewezen. De gymnasten hebben de voorbije weken hard gewerkt. De stage met de Engelse topcoach Michael Barnes heeft ons zeker geholpen. Ik ben ervan overtuigd dat we nóg beter kunnen. De komende weken zullen we nog enkele kleine foutjes wegwerken zodat we op het BK op 18-19 mei nog beter scoren. Eerst mogen de gymnasten nog springen voor eigen publiek, tijdens de turnshow “WaVuAaLu” op zaterdag 11 mei in sportcomplex Schotte. Daar zullen ze zeker voor spektakel zorgen.” zegt hoofdtrainster Natalie De Neef.