Sammeke heeft in Aalst al 126.262 voertuigen zien passeren…

Sammeke is aan het genieten van een welverdiend weekje rust tijdens de herfstvakantie. Hij is ondertussen al op 7 verschillende plaatsen ingezet, vooral in schoolomgevingen of drukke aanrijroutes naar scholen. De deelgemeenten Gijzegem, Herdersem, Erembodegem en Nieuwerkerken waren reeds gastgemeente voor Sammeke. Na de vakantie is het ook de beurt aan Baardegem, Meldert, Hofstade en Moorsel. Momenteel staat de LiDAR in de Geraardsbergsesteenweg in Erembodegem, waar de bebouwde kom van toepassing is. De flitspaal wordt aangepast aan de locatie waar hij staat en zal dus ook pas flitsen wanneer je meer dan 50 km/u rijdt. 126.262 voertuigen zijn Sammeke al gepasseerd.

Gemiddeld laat 1,64% van de chauffeurs zich flitsen op de verschillende locaties. In de Leuvestraat waren 3,80% van de passanten in overtreding. De gemiddelde snelheid in zone 30 is 25,4km/u, hoewel er op elke locatie toch wel laagvliegers waren van +60km/u. Zij mogen zich aan een gepeperde rekening verwachten.  Positief nieuws is er van de vrachtwagenchauffeurs. Momenteel heeft Sammeke nog maar 6 vrachtwagens geregistreerd die te snel reden.

Maar niet alleen Sammeke wordt ingezet om de snelheid te handhaven in Aalst. Wij beschikken ook over mobiele flitscamera’s en ons team flitsers heeft sinds 28 augustus 2023 – invoering van GAS-5 in Aalst – al meer dan 3.500 GAS-PV’s opgemaakt voor lichte snelheidsovertredingen.

(Bron foto: Politie Aalst)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *