Samenscholingsverbod wordt nog te veel weggelachen…

In de gemeente Denderleeuw wordt er wel degelijk gecontroleerd op de maatregelen die genomen werden rond het samenscholingsverbod en niet-essentiële verplaatsingen. Tot op vandaag werden er hier alleen al 69 inbreuken vastgesteld meldt ons fractieleider Kristof Slagmulder van Vlaams belang die de cijfers opvroeg. Van de 69 overtreders begingen 36 mensen een inbreuk tegen de richtlijnen rond het samenscholingsverbod, 32 mensen een inbreuk tegen de richtlijnen rond het verbod op niet-essentiële verplaatsingen en één persoon tegen de richtlijnen rond de sluiting van handels- en horecazaken.

Op basis van richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad heeft de federale overheid een reeks maatregelen opgelegd om de verspreiding van het corona-virus in te dijken. Het samenscholingsverbod, de verplichte sluiting van horecazaken en het verbod op het maken van niet-essentiële verplaatsingen zijn enkele in het oog springende maatregelen. In de media duiken echter berichten op over burgers die zich niet aan deze maatregelen houden.

Het Vlaams Belang had dan ook in een vraag aan de burgemeester een antwoord gewild op volgende vragen:

  • Zijn er in onze gemeente zulke inbreuken vastgesteld op deze maatregelen? Indien ja, om welke inbreuken gaat het precies en om hoeveel inbreuken gaat het telkens?
  • Zijn er bij de gemeentelijke diensten al meldingen van inwoners binnen gekomen over dergelijke inbreuken ? Indien ja, om hoeveel meldingen gaat het en waarover juist?
  • Hoe gaat de gemeente in dat geval om met deze meldingen? Welke stappen worden hierbij ondernomen?
Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *