Sabrina De Lange nieuwe voorzitter gemeenteraad Herzele…

CD&V-gemeenteraad Sabrina De Lange neemt op woensdag 27 januari 2021 de voorzittershamer over van Ann Van Ruyskensvelde. Volgens het coalitieakkoord wordt De Lange nu voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad tot het einde van 2024. Sabrina De Lange is sinds 2018 gemeente- en OCMW-raadslid en fractieleider van de CD&V-fractie in Herzele. Ze is leerkracht in het Sint-Paulusinstituut in Herzele. Het voorzitten van de gemeente- en OCMW-raad is zeker een haalbare kaart voor iemand die dagelijks voor de klas staat.

Bij het begin van de legislatuur werd afgesproken dat De Lange het voorzitterschap van de gemeente- en OCMW-raad zou opnemen vanaf 2021 tot het einde van de legislatuur. Sabrina bedankt Ann Van Ruyskensvelde voor de manier waarop ze de afgelopen 2 jaar de vergaderingen leidde. Sabrina De Lange is opgetogen met haar nieuwe rol: “Ik heb 100% goesting om de taak als voorzitter ter harte te nemen. Herzele kan op me rekenen!”.

Met de aanstelling van Sabrina als voorzitter moest de CD&V-fractie op zoek gaan naar een nieuwe fractieleider. Het CD&V-bestuur droeg Geert Opdecam unaniem voor als fractieleider. Met zijn jarenlange ervaring in de Herzeelse politiek is hij daarvoor de geknipte man.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *