Rotary Aalst-Noord schenkt 17.000 euro in tijden van corona…

Het bestuur en de leden van Rotary Club Aalst-Noord steunen een aantal initiatieven die de gevolgen van de Covid-19 crisis proberen op te vangen. Conform het Rotary motto “Service above Self” heeft Rotary Aalst-Noord besloten niet minder dan 17.060 euro uit de kas vandaag te besteden. 10.000 euro gaat naar het initiatief “Brood voor morgenvroeg”, een initiatief van de vierde wereld groep Mensen voor Mensen samen met de Sociale Kruidenier. Rotary Aalst-Noord heeft in de voorbije jaren verschillende projecten gesteund van Mensen voor Mensen , die armoede op een structurele manier aanpakken. Dit keer steunen we een project van noodhulp, waarbij we ons steentje bijdragen tot het opvangen van de grootste noden die bij de 3000 gezinnen in Aalst die in armoede leven, geaccentueerd worden door de Corona crisis.

Tevens steunen we in Erpe-Mere de VZW Welzijnsschakel Ommekeer, die eveneens naar een 120 families een maandelijkse actie gedurende een trimester opzetten waarbij elk gezin  Sodexo waardebons van 10 per gezinslid toebedeeld krijgt. Daarnaast lenigen zij de grootste noden bij deze gezinnen om hun kinderen toch te laten deelnemen aan afstandsonderwijs, zodat deze kwetsbare kinderen geen verdere leerachterstand hoeven op te lopen bij gebrek aan infrastructuur.

Aalst als  zorgstad is via het OLV en het ASZ bijzonder betrokken bij het bestrijden van de Covid-19 pandemie. Binnen onze service club hebben we geneesheren-specialisten die elke dag in de frontlinie staan. In samenspraak met hen en hun respectievelijke directies, spenderen we 2.400 euro voor elk van deze ziekenhuizen om de hoogste noden te helpen lenigen. Tenslotte steunen we de VZW Goedewil, door het opkopen – onder kostprijs- van stock van snoepgoed, zodat ook de kinderen van de armste gezinnen in hun voedselpakket wat kunnen vinden wat ook hun leeftijdsgenoten vandaag krijgen.

Voelt U zich aangesproken om samen met ons verdere acties te steunen, neem dan contact op met onze Voorzitter, Hein Dierickx, via secretaris@rotaryaalstnoord.org

Op de foto links bovenaan zie je voorzitter van Rotary Aalst-Noord Hein Dierickx, rechts lager zie je een deel van de leden tijdens een videoconferentie.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Rotary Aalst-Noord schenkt 17.000 euro in tijden van corona…

  1. André De Kegel schreef:

    Proficiat , mooi werk en dikke pluim voor de ganse club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *