Reactie sp.a op getreuzel Open VLD en CD&V mondmaskers…

Er komen pas tegen einde mei mondmaskers in Geraardsbergen. De Geraardsbergen socialisten betreuren het getreuzel van Open VLD en CD&V. Sinds 4 mei is er een nieuwe fase van de EXIT-strategie van kracht en vandaag kwam de nationale veiligheidsraad opnieuw met enkele versoepelingen op de proppen. In de Exit-strategie zullen de mondmaskers een belangrijke rol spelen. Zo is het sinds maandag 4 mei verplicht om de neus en mond te bedekken op het openbaar vervoer en zelfs in de gebouwen van dit openbaar vervoer. Komende maandag werd aangekondigd dat er een nieuwe fase van kracht zal gaan waarbij de winkels zullen openen onder strikte voorwaarden. Deze versoepelingen zullen natuurlijk nog meer volk op de been brengen waardoor het gebruik van mondmaskers nog belangrijker zal worden.

Mondmaskers komen te laat. “Op de vraag van sp.a naar de aankoop van mondmaskers werd afgelopen gemeenteraad kwam er een positief antwoord” geeft gemeenteraadslid Emma Van der Maelen. “ Samen met de stad Ninove zou er tot een aankoop zou overgegaan worden overgegaan worden” verduidelijkt Van der Maelen. Nu blijkt dat deze mondmaskers pas tegen einde mei bij de inwoners zullen zijn! “ De versoepelingen zijn nu al van kracht en de mensen hebben zelfs hun mondmaskers nog niet” geeft Emma Van der Maelen mee. Betreurenswaardig! In verschillende andere steden en gemeenten zijn ze nu al bezig met de verspreiding van de mondmaskers.

Geen alternatieven vanuit het lokaal bestuur. Daarnaast ondernemen ook verschillende steden en gemeenten de beperkte verspreiding van mondmaskers voor inwoners die er geen konden kopen of zelf konden maken en toch het openbaar vervoer dienen te nemen.

Aangezien Geraardsbergen reeds een actie ondernam om zelf mondmaskers te maken, zou een beperkt deel van deze mondmaskers kunnen dienen als noodvoorraad. “Maar ook deze piste werd niet gelanceerd om inwoners uit de nood te helpen” geeft Van der Maelen mee. “Het getreuzel van het lokaal bestuur bij de aankoop van de mondmaskers vertaalt zich nu in een levering van mondmaskers die veel te laat bij de burger zal zijn.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *