Rap op Stap Haaltert helpt 100 Haaltenaren met lager inkomen aan leuke uitstap of vakantie…

In 2022 vonden iets meer dan 100 Haaltenaren hun weg naar het Rap op Stap-kantoor. Dankzij Rap op Stap kunnen ook mensen met een lager inkomen genieten van een leuke uitstap of vakantie. “Stilaan maar zeker vinden meer gezinnen de weg naar het Rap op Stap-kantoor. Onze medewerkers helpen bij het samenstellen van een budget en het zoeken naar geschikt vervoer, omdat iedereen het verdient om er eens op uit te kunnen gaan en zorgen opzij te zetten,” zegt Lisa Houtman, schepen van sociale zaken en welzijnsbeleid.

Het Rap op Stap-kantoor werd op 1 juli 2020 in Haaltert opgericht binnen het Sociaal Huis, een laagdrempelige locatie waar kansarme inwoners of jonge ouders al hun weg kennen door de aanwezigheid van de sociale dienst en het consultatiebureau van Kind en Gezin. De coronapandemie zorgde voor uitdagingen bij de uitrol van dit initiatief. Na de coronapandemie, wanneer de inwoners het ‘normale’ leven weer konden opnemen en er opnieuw culturele, sportieve of toeristische activiteiten konden georganiseerd worden, heeft het lokaal bestuur dan ook extra ingezet op het optimaliseren en promoten van het Rap op Stap-kantoor. En met resultaat: tussen juli 2020 en september 2021 deden 17 personen een beroep op Rap op Stap, met een mooi stijging naar 115 tevreden deelnemers in de periode 2021 – 2022.

Inwoners die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming bij de mutualiteit, een laag inkomen hebben op basis van de tabel armoededrempel, in schuldbemiddeling zitten, of in het bezit zijn van een UiTPAS aan kansentarief, hebben recht op een voordeeltarief via het Rap op Stap-kantoor. De maatschappelijk werkers van lokaal bestuur Haaltert vormen hierbij een belangrijke schakel. Het zijn zij die hun cliënten kunnen informeren over de mogelijkheden van Rap op Stap. Ook de vrijwilligers van Welzijnsschakels zorgen ervoor dat het aanbod gekend raakt bij de doelgroep.

Langskomen bij Rap op Stap is simpel. Inwoners zijn welkom tijdens de openingsuren van het Sociaal Huis of ze kunnen een afspraak maken via 053 85 86 40 of rapopstap@haaltert.be.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *