PVDA Geraardsbergen steunt vzw Stop Armoede…

PVDA Geraardsbergen schenkt 555 euro aan vzw Stop Armoede. De lokale afdeling van de linkse partij haalde het bedrag op met een grote boekenverkoop. Een delegatie van PVDA Geraardsbergen overhandigde een cheque van 555 euro aan de Geraardsbergse vzw Stop Armoede. “We zijn blij dat we deze lokale organisatie kunnen steunen met een mooi bedrag”, zegt Pedro Blommaert, initiatiefnemer van de boekenverkoop. “Stop Armoede levert dagelijks mooi werk voor mensen in onze samenleving die het meest kwetsbaar zijn.” Stop Armoede helpt vooral mensen die elders uit de boot vallen. Heel concreet, met verdeling van voedsel, hulp met huisraad, bijspringen bij kosten voor onderwijs en sociale activiteiten, enzovoort.

Renaat Aelbrecht van vzw Stop Armoede is blij met het opgehaalde bedrag: “Daar kunnen we zeker iets mee doen. Wij krijgen geen subsidies van de overheid, dus onze werking draait volledig op giften van mensen en verenigingen. Dit bedrag gaan we in de eerste plaats gebruiken om mensen te helpen met het betalen van schoolrekeningen. Dat zijn duurzame oplossingen.” “We leven in een wereld waar rijken steeds rijker worden, en steeds meer mensen ook heel arm worden. Zolang de overheid de armoede niet structureel aanpakt, zijn dit soort initiatieven broodnodig, en daarom steunen we dit graag”, besluit Lydia Imbo van PVDA Geraardsbergen.

Op de foto links bovenaan zie je Renaat Aelbrecht van vzw Stop Armoede die de cheque van 555 euro in ontvangt neemt van Pedro Blommaert en Lydia Imbo van PVDA Geraardsbergen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *