Psychiatrisch centrum Ariadne behaalt gouden kwaliteitslabel…

De directie en de medewerkers van het Psychiatrisch Centrum Ariadne in Lede zijn blij en fier. Qualicor Europe kende het ziekenhuis een gouden internationaal Qualicor-kwaliteitslabel toe en hiermee wordt extern bevestigd dat PC Ariadne veilige en kwalitieve zorg biedt. Het uitmuntend rapport onderstreept de cultuur van continu verbeteren. Dit internationaal kwaliteitslabel wordt uitgereikt na een uitgebreide audit begin december vorig jaar. Tal van processen zowel op vlak van behandeling, zorg, management, logistiek, personeels-beleid als administratie werden grondig doorgelicht. Het ging niet alleen om een beoordeling van procedures en afspraken, maar ook werd getoetst naar de opvolging ervan in de dagelijkse werking. “In feite gaat het om het creëren van een permante verbeter-cultuur in het psychiatrisch centrum”, zegt algemeen directeur Marc Vandergraesen. “Aan deze accreditatie gingen enkele arbeidsintensieve jaren vooraf. Alle processen en werkwijzen werden tegen het daglicht gehouden, bevraagd, aangepast, beproefd en bijgestuurd. Het behalen van dit label is echt de verdienste van al onze medewerkers.”

Tijdens de audit werd aangetoond dat PC Ariadne een hoog niveau van kwaliteit van zorg kan realiseren. De toetsingscriteria en -normen zijn gericht op veiligheid, kwaliteit en effectief bestuur. Niet alleen directie en medewerkers, maar ook cliënten en externe partners zoals andere ziekenhuizen en huisartsen werden bevraagd. Het leverde een gouden label op en een uitvoerig rapport met riante cijfers. “Het behalen van deze Qualicor Europe- accreditatie mag een signaal zijn dat cliënten, hun familie, maar ook verwijzers vertrouwen mogen hebben in PC Ariadne als een goed georganiseerd en veilig ziekenhuis.”, stelt hoofdarts Dr. Geert De Bruecker. “Dit is belangrijk want veelal worden mensen aan ons toevertrouwd in een heel kwetsbare periode van hun leven.”

De voorbereiding van de accreditatie en de audit zelf gingen door in moeilijke Covid-19-omstandigheden. Zo’n periode toont het belang van kwaliteitsvolle en veilige procedures. De Corona-maatregelen zorgen er ook voor dat het behalen van dit label momenteel niet gepast kan gevierd worden. Dat komt nog wel. Intussen wordt er permanent verder gewerkt aan kwaliteit. Het is een continu proces.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *