Provincie heeft beeld Cyriel Dellanoit in langdurige bruikleen…

Op 26 november besliste de Raad van Bestuur van het Provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen, op vraag van gedeputeerde Annemie Charlier, om het standbeeld van Cyriel Dellanoit in langdurige bruikleen te geven aan de stad Geraardsbergen. Cyriel Dellanoit was een Geraardsbergenaar die in 1948 wereldkampioen boksen werd op de Heizel tegen Marcel Cerdan. Het standbeeld werd gemaakt door Jean-Pierre Coopman, een andere bokser. Het beeld is een natuurgetrouwe weergave van Cyriel Dellanoit.

Gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor recreatiedomeinen: “Het beeld stond sinds 23 mei 1998 op ons Provinciaal domein in Geraardsbergen. Door het verplaatsen van de hoofdtoegang van het domein stond het beeld de laatste jaren een beetje verloren. Het verdient echter een prominente plaats in Geraardsbergen. Daarom overtuigde ik de Raad van Bestuur om het beeld in bruikleen te geven aan de Stad Geraardsbergen. De stad Geraardsbergen was al lang vragende partij om het beeld een prominente plaats te geven in de stad. De stad gaat nu op zoek naar een geschikte locatie voor het beeld.

Burgemeester Guido De Padt is een blij man: “We hebben lang voor de “verhuis” moeten vechten. Ik ben dan ook uiterst tevreden dat eindelijk tegemoet gekomen wordt aan een levensdroom van de familie Delannoit, Stefan op kop.”

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *