Prinsj Yentl opende Leê carnaval met kostuumvoorstelling…

Gisterenavond werd in Café ’t Kaatsplein, waar het clublokaal van LKV D’Engelen en Prinsj 2024 Yentl is, Carnaval Lede op gang getrokken. Na de 24ste doop van LKV D’Engelen waar Biervrouwke Yasmine en Jean-Pierre Ponnet aangesteld werden tot meter en peter van de groep, was het nog een poosje wachten op de regerende Prins van Lede. Het volgelopen en veel te kleine café ontplofte bij de aankomst van ‘hun’ Prins. Minuten lang werd er geapplaudisseerd en geroepen, waardoor Yentl duidelijk onder de indruk was, en het hem even teveel werd. Meteen kreeg Yentl een micro onder de neus gestopt waarmee hij iedereen bedankte voor de talrijke opkomst. Yentl bracht de aanwezigen in de juiste stemming, en trok met een aantal liederen het carnavalsfeest in Lede op gang. Na zijn spetterend optreden stelde ‘De Ypsilonnekes van Leê’ (Yentl, Yasmine en Yoni) hun eerste single voor en meteen was de toon gezet voor Leê carnaval. Deze single is te beluisteren via de volgende link  https://www.youtube.com/watch?v=1gwoIPm7TLc

“Dit had ik echt niet zien aankomen zegt Yentl, dit is echt ongezien, en doet me enorm veel plezier. Ik kreeg hierdoor de tranen in mijn ogen en dacht meteen aan mijn papa Bart. Hij zou zo fier geweest zijn, maar ik weet dat hij van hierboven meekijkt en geniet van wat hier en de komende carnavalsdagen zal gebeuren”, aldus een overgelukkige Prinsj Yentl. En het dient gezegd te worden: het kostuum van Prinsj Yentl oogt bijzonder mooi. Het grijs/zwarte prinsenkostuum afgewerkt met kleurrijke pareltjes zowel voor- als achterkant maakte van Yentl een waardevolle prins. Vooraan op de borst werd ’04 – 24′ geborduurd, een verwijzing naar het jaar 2004 toen zijn papa zelf prins was van Lede. 2024, twintig jaar later treedt Yentl in de voetsporen van zijn vader als prins.

Op de achterzijde van zijn prinsenkostuum werd op de kraag een muzieknotenbalk aangebracht met op de cape in grote letters ‘Prins Yentl – Lede 2024’. Miss Bette 2024 Sofieken droeg een bordeaux kleed met daarover een oranje cape jas met daarop een hart ‘Miss Bette Sofieke – Lede 2024’, terwijl het biervrouwke Yasmine werd gekleed in een groene lange jas met op de achterzijde het wapenschild van Lede. Haar scepter werd mooi ingewerkt in haar naam met daaronder de originele benaming ‘Bierventje 2024’ al wordt ze als biervrouwke beschouwd.

Vandaag stond de verkiezing van het jeugdprinsenpaar van Lede op het programma, dit ging door in zaal De Bron. Tijdens deze verkiezing was er een optreden voorzien van clown Poppy. Om 18.00 uur vond ter hoogte van de Markt de karamellen worp plaats. Starks omstreeks 20.00 uur zal burgemeester Geertrui Van De Velde (CD&V) in zaal De Bron haar macht overdragen, en de sleutel van de gemeente overhandigen aan Prins Yentl.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *