‘De Droom van Philo’ van Steven Van Herreweghe…

In oktober maakt Steven Van Herreweghe een grote kinderdroom waar: een eigen theatershow. In ‘De Droom Van Philo’ houdt hij de meest onthutsende TV-gebeurtenissen wereldwijd tegen het licht. De voorstelling gaat op 18 en 19 oktober in première in De Werf in Aalst. Tickets hiervoor zijn helaas niet meer te verkrijgen, de eerste twee voorstellingen zijn volledig uitverkocht. Kaarten voor de andere voorstellingen zijn nog wel te bekomen.

Al meer dan 70 jaar groeien wereldwijd miljarden mensen op met televisie. Elke avond na een lange dag werken zoekt de planeet zijn toevlucht in televisie. Het doet ons lachen, dromen, ontroert ons en soms maakt het ons bang. Maar aan wie hebben we die uitvinding eigenlijk te danken? In ‘De Droom van Philo’ vertelt Van Herreweghe het levensverhaal van Philo Farnsworth. Een Amerikaanse boerenzoon die in 1920 op 14-jarige leeftijd de televisie uitvindt. Philo’s droom? Nooit meer oorlog door TV. Want als mensen een beeld zouden krijgen van de culturele verscheidenheid van andere naties, zouden ze elkaar beter begrijpen. Philo stierf echter op relatief jonge leeftijd en haatte zijn eigen uitvinding.

In de voorstelling brengt Van Herreweghe het antwoord op de vraag: ‘Is de televisie goed geweest voor de mensheid?’ De zoektocht is het verhaal van televisie, haar makers en haar kijkers. Hoe TV mensen heeft doen vliegen of hun levens compleet heeft verwoest. Hoe TV onze ogen heeft geopend en soms gedwongen ze te sluiten. Verwacht je aan een rollercoaster van onwaarschijnlijke verhalen en beeldfragmenten. Het ongeziene Oostenrijks televisie-dieptepunt, de avond dat het stil werd op de Amerikaanse televisie, de pijnlijke terugkeer van een Brits TV-icoon en de Afrikaanse talkshowhost die nog nooit een homofiel had gezien. Waarom hielp televisie het meest vredelievende land om zeep? En hoe komt het dat de nazi’s het allereerste TV-station ter wereld uitbouwden? Verwacht een ontroerende, soms pakkende, maar vooral geestige en warme theatershow. Waarschuwing: kan sporen van musical bevatten.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *