Pop-up fietsenstallingen voor evenementen…

In Geraardsbergen werden voor het eerst pop-up fietsenstallingen gebruikt. Deze slimme dranghekkens moeten overlast van geparkeerde fietsen bij grotere evenementen in de stad voorkomen. Tijdens de populaire familiefietstocht van de lokale fietsclub vzw De Bergezelkes vorige zondag 28 mei in Moerbeke, werden deze tijdelijke fietsenstallingen veelvuldig getest én goedgekeurd. Geraardsbergen wil naast wielerstad ook groeien naar een fietsstad. Daarom trekt ze in haar meerjarenplan volop de kaart van de fiets, met als doel van Geraardsbergen een stad te maken waar inwoners en bezoekers zich vaker, veiliger en met plezier met de fiets verplaatsen. Naast fietsstraten en veilige fietsverbindingen voor woon-, school-, werk- en winkelverkeer horen daar ook extra parkeermogelijkheden voor fietsers bij.

Bij grotere evenementen in het centrum of de deelgemeenten is het voor fietsers vaak lastig om een veilig en parkeerplekje te vinden voor de fiets. Daarom kocht het lokaal bestuur nu deze tijdelijke fietsenstallingen aan. Ze zullen ingezet worden bij allerlei activiteiten, zodat overlast en foutparkeren van fietsen voorkomen wordt.

Schepen van Mobiliteit Fernand Van Trimpont: “Tijdelijke fietsstallingen bieden een extra duwtje in de rug om ook evenementen duurzaam bereikbaar te maken en het stallen van fietsen ordelijk te organiseren. Daarnaast neemt de gevoeligheid voor fietsdiefstal af, en moedigt het mensen aan om de fiets te nemen. Met deze tijdelijke fietsenstallingen geven we ook hier aan dat de fietser altijd welkom is.”

De nadarhekkens werden voorzien van een visueel herkenbare banner in de vernieuwde huisstijl van de stad. “De hekkens zullen gebruikt worden bij evenementen van het lokaal bestuur en kunnen door verenigingen aangevraagd worden via het online aanvraagformulier: www.geraardsbergen.be/aanvraag-evenementen”, zegt schepen van Evenementen Ann Panis.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *