Politiecontroles stoppen niet tijdens bouwverlof…

Ook het voorbije weekend zat de verkeersdienst van de lokale politie Geraardsbergen/Lierde niet stil. Zowel zaterdag 17 als zondag 18 juli werden er verschillende controles uitgevoerd op hun grondgebied. Op zaterdag werden 2 ANPR-voertuigen (automatische nummerplaatherkenning) en 1 motard ingezet en ging het om een algemene verkeerscontrole. Zondag lag de nadruk op de ‘Zomer-BOB’-campagne en werd er halt gehouden op verschillende locaties + patrouille gereden met één ANPR-voertuig.

De resultaten van zaterdag vallen al bij al nog mee. Er werden 2 processen-verbaal ‘technische eisen’ opgesteld. Verder werd 1 proces-verbaal opgesteld voor ‘technische eisen + verzekering’, 1 proces-verbaal voor inbreuken voorlopig rijbewijs, 1 proces-verbaal ‘alcohol’: intrekking rijbewijs voor 15 dagen. Verder werd 1 proces-verbaal opgesteld voor ‘drugs in verkeer + niet-verzekering + niet-inschrijving + sturen spijts lichamelijke ongeschiktheid’ + 1 gerechtelijk pv drugsbezit en -verkoop: voertuig werd geïmmobiliseerd! Er zijn ook 3 GAS-boetes uitgeschreven voor het verkeerd parkeren, en 1 onmiddellijke inning voor ‘gsm-gebruik achter het stuur’. Verder legden nog 17 bestuurders een ‘Safe’ ademtest af en 2 bestuurders een negatieve drugstest.

De resultaten van zondag 18 juli waarbij er werd gecontroleerd ter hoogte van de N45, in de Onkerzelestraat, en in de Boelarestraat zien er als volgt uit. In totaal werden 20 bestuurders onderworpen aan een ademtest. 2 personen bliezen ‘Alarm’ en kregen een onmiddellijke inning. Verder dienden 2 chauffeurs een drugstest af te leggen, beiden met negatief resultaat. Overige resultaten: 1 proces-verbaal ‘inbreuk op voorlopig rijbewijs’, 1 GAS-boete voor verkeerd parkeren.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *