Plomblom en stad Ninove organiseren eerste balzaalsessies…

Corona trok een lelijke streep door heel wat zaken, ook door het cultuurprogramma van de stad Ninove. Heel wat optredens werden geannuleerd, cultuurcentrum De Plomblom sloot noodgedwongen de deuren, en ook de lang verhoopte opening van de gerenoveerde Liberale Kring moest keer op keer uitgesteld worden. Toch wil CC De Plomblom 2021 feestelijk en met een positieve noot starten. Dit weekend organiseert ze haar eerste ‘Balzaalsessies’. Dat zijn  livestream-concerten die rechtstreeks worden uitgezonden vanuit de prachtig gerestaureerde balzaal van de Liberale Kring. In dit op-en-top Ninoofs programma krijgen lokale artiesten nog eens een kans om op te treden. Vrijdagavond krijg je een popprogramma voorgeschoteld, zaterdagavond ligt de focus op jazz, zondagmiddag brengt klassiek. Alice Mae, Bram en Lennert, Juan del Granero (artiestennaam van Jean Van Der Schueren), Bart Quartier en Bart Van Caenegem duo, Agartha duo en Anemos Saxofoonkwartet, allemaal spelen ze met veel enthousiasme de balzaal officieel in. En het publiek kan thuis vanuit de zetel meegenieten én een eerste glimp opvangen van dit mooie gebouw.

Schepen voor cultuur Henri Evenepoel is blij dat er op deze manier toch wat beweegt in de Liberale Kring: “Ik ben heel tevreden dat we met dit livestream-weekend dit prachtig gerenoveerde gebouw eindelijk officieel kunnen openen. Daarnaast ben ik ook zeer blij dat we een programma aanbieden met in hoofdzaak knappe Ninoofse muzikanten.”

Via de livestreamlink op de website van cc De Plomblom (www.ccdeplomblom.org) en de Facebookpagina’s van stad Ninove en CC De Plomblom kunnen de voorstellingen gratis gevolgd worden op: vrijdag 8 januari vanaf 20.00 uur, zaterdag 9 januari vanaf 20.00 uur, en zondag 10 januari vanaf 11.00 uur. Het volledige programma is terug te vinden op www.ccdeplomblom.org/programma/balzaalsessies.

 

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *