Passtappers organiseren 27ste Manneken-pis tocht…

Op de markt van Geraardsbergen staat een ventje schaamteloos te plassen, maar in plaats van een gasboete te krijgen, mag hij dagelijks een pak bewonderaars begroeten. Het gaat hier om het oudste beeldje van die soort (1459), een pak ouder, maar misschien minder bekend, dan zijn broertje of zijn dubbelganger in Brussel. Een groet aan dit beeldje mag dan ook niet ontbreken op deze tocht. De passtappers organiseren dit jaar op zondag 26 januari voor de 27ste keer hun Manneken-pis tocht. Je kan kiezen uit afstanden van 7 – 10 – 12 – 16 – 22 – 26 – 32 km. Voor de kleinsten is er een Kinderzoektocht op 7 en 10 km. Start tussen 07.30 en 15.00 uur, ter hoogte van Jeugdcentrum DE SPIRAAL, Zakkaai 29, 9500 Geraardsbergen. Gratis jenever of warme chocolademelk voor iedereen.

Moeten we het nog hebben over de talloze veldwegen, natuurpaden, steegjes, bospaden en dergelijke waar de streek rond Geraardsbergen zo rijk aan is? Of over de mooie vergezichten die de Oudenberg biedt aan hen die niet terugdeinzen voor wat klimwerk? Of over de natuurgebieden, stiltegebieden, bossen, landerijen en weidse weiden die zich rond de stad aan elkaar rijgen? Of over het recreatiedomein de Gavers? Of over de talloze kapelletjes die je langs de wegen kan tegenkomen?

Wie hier al is komen wandelen, kent deze ingrediënten, die door onze parcoursbouwers met kennis van zaken en na gedegen speur- en veldwerk in de omlopen worden verwerkt. En dat verwerken mag je gerust letterlijk nemen, want vaak moet op de omlopen worden ingegrepen met de bouw van bruggetjes, de ophoging van te drassige doorsteken, het aanvullen met hakselhout of paletten van ondergelopen wegelingen, het snoeien van struiken of bramen, het maaien van hoge grassen, het plaatsen van poortjes aan weiden, enz. Ze doen het keer op keer. Ook dit keer.

 

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *