Pardon en Van der Mynsbrugge pleiten voor Denderfonds…

CD&V wil de subsidiestromen vanuit de Vlaamse overheid naar de lokale besturen hervormen. De Denderregio staat voor een aantal grote maatschappelijke uitdagingen. Daarom pleiten gemeenteraadsleden Pardon en Van der Mynsbrugge voor een Denderfonds dat meer impulsen moet geven aan onze streek. “We pleiten voor een meer rechtvaardige verdeling van de financiële middelen tussen verschillende steden en gemeenten. Er zijn zeer grote verschillen in het bedrag per inwoner dat lokale besturen ontvangen; dit geldt ook voor Geraardsbergen. Daarom willen we gaan voor een gelijkere verdeling van de middelen tussen de lokale besturen, op basis van rechtvaardige criteria”, aldus gemeenteraadsleden Pardon en Van der Mynsbrugge.

De Denderregio staat voor een aantal grote maatschappelijke uitdagingen. We stellen dit niet alleen vast in Geraardsbergen, maar bij uitbreiding ook in Ninove, Aalst, Denderleeuw, … De stedelijke kenmerken die onze streek nu kent, deden zich 25 jaar geleden voor in de grootsteden die toen bijkomende financiële middelen kregen uit het stedenfonds om de sociale veranderingen t.g.v. bevolkingstoename en verscheidenheid op een goede manier aan te pakken en een efficiënt integratiebeleid te voeren.

Via een gelijkaardig Denderfonds kunnen ook wij onze eigen regio nieuwe impulsen geven op het vlak van economische ontwikkeling en lokale tewerkstelling. Daarnaast kan dit fonds Zuid-Oost-Vlaanderen helpen om een sterke uitbouw van voorzieningen op het vlak van onderwijs, sport, jeugdbeleid en werk adequaat te ondersteunen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *