Parcours in De Ronde van Vlaanderen in Haaltert gewijzigd…

Flanders Classics, de organisator van de Ronde van Vlaanderen, voerde aanpassingen door aan het parcours. Daardoor zijn er ook in Haaltert wijzigingen in de straten die worden aangedaan. De renners komen niet meer vanuit Erpe-Mere langs Ede. Maar rijden vanuit Aalst, via de Geraardsbergsesteenweg, Haaltert binnen in de Stationsstraat. Lokaal bestuur Haaltert verkreeg wel dat het centrum van Haaltert toch nog aangedaan wordt.

“Het is enerzijds jammer dat de aanloop via Ede uit het parcours is geschrapt, maar anderzijds wordt Terjoden nu meer betrokken in het parcours. Wat ons vooral tevreden stemt is dat de doortocht door de dorpskernen van de vier deelgemeentes wel behouden blijft. Het aantal kilometers over Haalterts grondgebied blijft hetzelfde, namelijk maar liefst 18, in plaats van 14 vorig jaar,” zegt Sorgeloos.

Op maandag 13 november om 20.00 uur organiseert lokaal bestuur Haaltert een info-avond voor geïnteresseerde organisatoren in De Spot in Denderhoutem. Haaltert is opnieuw een officieel Dorp van de Ronde. Er worden zoals in 2022 een aantal  feestzones ingericht langs het parcours. Voor de organisatie van de feestzones werkt lokaal bestuur Haaltert graag samen met de talrijke verenigingen en lokale ondernemers van Haaltert.

Nu rijden de renners dit parcours door Haaltert: Stationsstraat – Dreef – Muisstraat – Bruulstraat – Diepeweg – Ninovestraat – Anderenbroek – Vondelen – Koekelberg – Eigenstraat – Adv. De Backerstraat – Dorp Denderhoutem – Nieuwstraat – Dwarsstraat – Borrekent – Steenstraat – Dries – Terwarentstraat – Rijstraat – Bergstraat – Beekstraat – Kerkskendorp – Driehoekstraat – Terlicht – Heldergemstraat – Oud Dorp.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *