Padvinders gezocht in Erembodegem…

Wandelaars op pad in landelijke wegen Wandelen Persregio DenderOp woensdag 28 februari 2018 gaat Regionaal Landschap samen met de stad Aalst en de provincie Oost-Vlaanderen op zoek naar wandelliefhebbers die willen helpen om de trage wegen van de Aalsterse deelgemeente Erembodegem te inventariseren. Eerder waren de tragen wegen van Moorsel, Baardegem en Meldert al aan de beurt. Veldpaden, bospaden, kerkwegels, dorpswegjes, dijkpaden, … zijn mooie wegen voor een ontspannende wandeling of fietstocht in de buurt. Ze bieden ook een veilige en soms kortere route naar werk, school of buurtwinkel. Landbouwers maken er gebruik van als toegangsweg tot hun akkers. Deze trage wegen zijn een goed alternatief voor de steeds drukkere verkeerswegen.

Met steun van de Provincie Oost-Vlaanderen wil het stadsbestuur van Aalst, samen met Regionaal Landschap Schelde-Durme, het tragewegennetwerk in Aalst heropwaarderen. Nu is deelgemeente Erembodegem aan de beurt. Een eerste stap in het herstelplan is het inventariseren van alle trage wegen. Een enorme onderneming waarvoor men graag een beroep doet op jouw enthousiasme en streekkennis. Zin om op zoek te gaan naar ongekende wegeltjes en paden in de vallei van de Dender? In de open ruimte nabij Hoek en Ten Bos? Ja, zelfs in het industriegebied? Benieuwd om ook de weinig betreden plekjes te leren kennen? Kortom, ben jij de padvinder die men zoekt?

Tijdens de infoavond op 28 februari 2018 om 19.30 uur in de vergaderzaal van Sportcentrum Schotte (Kapellekensbaan 8, Erembodegem) kom je meer te weten. Alle geïnteresseerde padvinders krijgen de info en ondersteuning die ze nodig hebben om deze missie tot een goed einde te brengen. Inschrijven hoeft niet, iedereen is van harte welkom.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *