Padstappers organiseren Zomer- en Adriaanstocht…

Wie graag een lange of kortere wandelingen aflegt, kan toekomende zaterdag terecht in zaal Pax te Appelterre, daar wordt de start gegeven voor de 23ste Adriaanstocht. Er wordt gestart tussen 06.00 en 09.00 uur, laatst aankomen tot 18.00 uur. Ook dit keer zorgde men voor perfect gekoelde frisdranken en bieren, heerlijke koffie of thee, lekkere mattentaarten, verzorgde belegde broodjes, worsten, hamburgers en frieten. Welke afstand je ook uitkiest, de Padstappers zorgen ervoor dat het een totaalbelevenis wordt. Geen beklimmingen van de Muur van Geraardsbergen, geen doortocht door het park van de Sint-Adriaansabdij, die elementen werden dit jaar al gebruikt in de eerdere tochten, dus tijd voor wat nieuws. Adriaan zal er niet om malen en de nieuwe startplaats leent zich trouwens perfect om voor deze tocht een minder klassiek parcours uit te tekenen, door een streek, met heel wat potentieel op het vlak van bossen, natuurgebieden, landerijen en velden.

De 32 km loopt volledig gelijk met het tweede deel van de 50 km en de andere afstanden vallen gelijk met een klein of groot deel van dit parcours. Naargelang de afstand maken de wandelaars één of meer keer gebruik van de rustposten in de school van Voorde (7,10,14 km éénmaal, andere afstanden tweemaal) en in zaal De Garve in Ophasselt (18, 22 km éénmaal, 26, 32 km tweemaal). Tussendoor wordt er natuurlijk gewandeld, want rust roest. Iedereen krijgt de lichtgolvende uitlopers van het Pajottenland onder de voeten geschoven en kan er genieten van de prachtige vergezichten in combinatie met de rust, typisch voor deze landbouwstreek langs de Dender. De 26 km gaat het verst mee met de 32 en 50 km en proeft daardoor ook mee van het Hasseltbos.

Wandelen kan ook een gezinsvriendelijke bezigheid zijn wanneer er voor de kinderen voldoende afleiding of beleving is. Daarom wordt op de kortste afstanden (7 en 10 km) een kinderzoektocht uitgezet, waaraan leuke beloningen worden gekoppeld. Om gezinnen te stimuleren aan deze wandelactiviteit deel te nemen tegen een aanvaardbare kostprijs, wandelen de kinderen tot 12 jaar gratis en handhaven we bijzonder lage prijzen voor onze dranken en spijzen.  We zorgen ook voor een gratis bedeling van een melkproduct.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *