Overheidssubsidies voor scholen in onze Denderregio…

Minister van Onderwijs Ben Weyts investeert 10 miljoen euro in scholenbouw in Oost-Vlaanderen. 12 Oost-Vlaamse scholen waarvan ook enkele uit onze Denderregio, kunnen aan de slag met een financiële steun van meer dan 100.000 euro. Nog eens 11 andere scholen krijgen een ondersteuning van meer dan 10.000 euro. “Wie investeert in onderwijskwaliteit, investeert ook in kwaliteitsvolle plaatsen in de klas. Daarom hebben we in de voorbije regeerperiode veel extra geld vrijgemaakt voor schoolinfrastructuur”, zegt Weyts. “Ook in Oost-Vlaanderen blijven investeringen in nieuwe gebouwen of in renovaties nodig”.

In Ninove ontvangt de Vrije Basisschool Hartencollege Basisonderwijs op de Weggevoerdenstraat 570.000 euro voor de herwaardering van de kapel en de onderliggende turnzaal. Vrije Basisschool De Stip in Aalst ontvangt 102.020,18 euro voor het vervangen van een lekkend dak. Verder zal het geld ook besteed worden voor het vervangen van de ramen en een deur, en het vervangen van twee doorgeroeste radiatoren en leidingen.  Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun krijgen van AGION (het Vlaams Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs). Vlaanderen trok in de voorbije regeerperiode in totaal wel 3 miljard euro uit voor schoolinfrastructuur: nog eens 500 miljoen euro méér dan in de regeerperiode daarvoor en een absoluut record. De focus lag in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert nu 10,3 miljoen euro in Oost-Vlaamse scholenbouwprojecten. Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken. Dankzij deze projecten zullen duizenden Oost-Vlaamse leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur doorbrengen. In 12 Oost-Vlaamse scholen wordt meer dan 100.000 euro geïnvesteerd in grote bouwwerken. 11 andere scholen krijgen meer dan 10.000 euro, vaak voor kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld het vernieuwen van sanitair.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *