Opening carnavalsjaar en Tastoe afgelast in Denderleeuw…

Omwille van de alsmaar opnieuw stijgende coronabesmettingen her en der, maar ook in in Denderleeuw, besliste het college van burgemeester en schepenen om de eerstkomende gemeentelijke evenementen in te korten, of af te gelasten. 11 november is traditiegetrouw ook de opening van het nieuwe carnavalsjaar. “In samenspraak met voorzitster Petra Praet van het carnavalscomité werd beslist om de openingsplechtigheid in Den Breughel af te gelasten. Het herdenkingsmoment voor de overleden carnavalisten aan ’t Kasteeltje zal wel georganiseerd worden. En daarna zullen enkele ludieke toespraken gehouden worden in de tuin van ’t Kasteeltje, in de buitenlucht dus”, aldus schepen Sergooris.

Deze beslissingen werden genomen omdat het aantal besmettingen niet alleen nationaal sterk stijgt, maar omdat ook lokaal de cijfers niet goed zijn. “We zitten nog net niet in de alarmeringsfase, maar voorzichtigheid is zeker geboden”, zegt burgemeester Jo Fonck. “We willen vooral vermijden dat we zelf aan de basis liggen van een cluster van besmettingen. Daarom passen we voorlopig al de organisatie van enkele gemeentelijke initiatieven preventief aan. Ook Tastoe in december wordt afgelast. Verder blijven we de situatie op de voet volgen en houden we ons aan de nationale richtlijnen, zonder extra maatregelen op te leggen. We merken wel dat er ondertussen al enkele private organisatoren op eigen initiatief hun evenement aangepast of afgelast hebben.”

Het Lokaal Bestuur Denderleeuw blijft daarnaast inzetten op vaccinatie. “Om de mensen extra aan te sporen lanceren we een nieuwe campagne ‘JA IK WIL TOCH’. Want je kan je nog steeds laten vaccineren in vaccinatiecentrum Denderdal. De affiches van de campagne werden uitgedeeld bij huisartsen, mutualiteiten, OCMW en het Huis van het Kind”, vervolgt burgemeester Fonck. ““Vaccinatie zorgt voor een betere bescherming en vermindert het risico dat je met een cononabesmetting in het ziekenhuis belandt. Daarom hopen we dat de laatste twijfelaars zich toch laten vaccineren, zodat we de ziekenhuizen niet verder overbelasten.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *