Open Lede maakt zijn kandidaten bekend voor de bovenlokale verkiezingen van 2024…

Op 9 juni 2024 zijn er verkiezingen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers, het Vlaams Parlement en het Europees Parlement. Omwille van de sterke standpunten en de inhoudelijke werking werden 3 vertegenwoordigers van Open Lede gevraagd om de nationale lijsten te versterken. Voor het Vlaams parlement staat Milan Van Cauter, 21 jaar uit Wanzele, op de 13de plaats bij de opvolgers. Milan combineert zijn studies TEW met zijn aardappelbedrijf. Vanuit die achtergrond wil Milan de link zijn tussen de boerenwegel en de Wetstraat om zo bij te dragen aan meer bestaanszekerheid en een beter toekomstperspectief voor jonge en minder jonge landbouwers.

Voor het federaal parlement staat Erica Sermijn op de 11de effectieve plaats. Erica is mama van 3 tieners en stond als arts specialist infectieziekten op de eerste lijn tijdens de covid-19 pandemie. Sinds vorig jaar is Erica gemeenteraadslid voor Open Lede. Naast het thema gezondheidszorg wil ze zich inzetten voor gelijkwaardige rechten en kansen voor minderheden, een beter uitgebouwde ouderenzorg, recht op waardig sterven en een snellere toegang tot psychologische zorgverlening.

Stijn Wille staat op de 7de effectieve plaats voor het Europees parlement. Stijn is sinds meerdere jaren gemeenteraadslid en voormalig schepen in Lede. Als zelfstandig ir. architect spitst hij zich toe op het ontwerpen van gezonde gebouwen. Stijn wil het belang van een sterk Europa met betere samenwerking blijven uitleggen en uitdragen. Belangrijke maatschappelijke thema’s zoals, migratie, veiligheid, de koppeling tussen ecologie en economie,… kunnen enkel op Europese schaal aangepakt worden. Er komt heel wat Europese wetgeving op ons af, bv omtrent energie-efficiëntie van gebouwen. Stijn wil zich inzetten voor een efficiënte en regelluwe omzetting van de Europese regelgeving naar de Vlaamse en Belgische wetgeving.

”Wij zijn bijzonder verheugd dat de sterke inhoudelijke werking van Open Lede vanuit de oppositie niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Dossierkennis gecombineerd met een kritische geest en constructieve voorstellen hebben al vaak het verschil gemaakt of de vinger op de wonde doen leggen. Voor een relatief kleine gemeente als Lede is het uitzonderlijk om als lokale afdeling een kandidaat te hebben op elke lijst: Vlaams, federaal en Europees.

We kijken er naar uit om met heel Open Lede onze handen uit de mouwen te steken en mee nationaal campagne te voeren voor Open Vld. Het verschil maak je immers op momenten dat het wat moeilijker gaat. Wij willen niet langs de zijlijn staan roepen, maar volop gaan voor actie met sterke mensen en inhoudelijke standpunten die aansluiten bij hun expertise en interesse. Het is fijn te zien dat de ganse afdeling zich onmiddellijk engageerde om van deze verkiezingen die enkele maanden voor de lokale verkiezingen zullen plaatsvinden, een succes te maken”, geeft de Open Lede-voorzitter Ingo Luypaert nog mee in zijn samenvatting.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *