Open en Liberaal Haaltert kijkt toekomst hoopvol tegemoet…

Nieuwjaarsdrink - Haaltert Persregio DenderDe onbestuurbaarheid in Haaltert zorgde ervoor dat alle wegen open lagen om een nieuwe meerderheid te vormen. Open en Liberaal was zich daar heel goed van bewust. Toch kozen wij de weg naar een andere politiek. NV-A, Sp.a en CD&V gingen de voorbije maanden samen aan tafel zitten om een nieuwe coalitie voor te bereiden maar er kwam geen resultaat. Binnen de partij CD&V waren er mensen die een andere politiek wilden voeren. We zijn hen daar heel dankbaar voor. NV-A, Sp.a en CL/VLD hebben samen ook verdragende afspraken gemaakt om een oplossing te bieden aan de onbestuurbaarheid in Haaltert. Er kwam geen oplossing. Voor ons ook een duidelijk signaal dat voor de CL/VLD de tijd ook  rijp is voor een andere politiek.

De laatste weken lezen we in de media dat de NV-A  ook een andere koers wil varen. De deur staat open voor alle politiek geëngageerden, van welke partijkleur ze ook mogen zijn, om naar de volgende verkiezingen te trekken. Alle mensen met een visie en mening over de lokale politiek zijn welkom. Er wordt duidelijk ook voor een andere aanpak gekozen en dat strookt perfect met de visie van  Open en Liberaal.

Sp.a blijft nog wat in een negatieve spiraal hangen maar misschien moeten ze eens over het muurtje gaan kijken bij hun partijgenoot van Denderleeuw. Zijn jarenlange ervaring bracht hem ook tot andere inzichten over de werking van de lokale politiek en ook hij koos duidelijk voor een andere politiek.

Maandag 30 oktober 2017 is er gemeenteraad om 19.00 uur. Open en Liberaal wil met alle 25 gemeenteraadsleden aan tafel goede maar realistische beleidsbeslissingen nemen. Voor ons is het tijd om lokaal op een andere wijze politiek te voeren, aldus Gina Verbestel.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *