Ook Lede versoepelt coronamaatregelen rond evenementen…

Nadat eerder vorige week Herzele ook al bekend maakte de coronamaatrdegelen te versoepelen rond de organisatie van evenementen ter gemeente, heeft nu ook de gemeente Lede aangekondigd voor sommige events een lichte versoepeling door te voeren. De gezondheid en het welzijn van de inwoners komt wel nog altijd op de eerste rij. Eind juli waren de cijfers niet gunstig voor de gemeente. Het aantal besmettingen liep op en ook de Nationale Veiligheidsraad ging opnieuw voor een strengere aanpak. Om de inwoners te beschermen en verdere verspreiding van het coronavirus in te perken, koos het bestuur na overleg met verschillende partners voor het afgelasten van alle evenementen in onze gemeente tot eind september. Door de goede opvolging van de maatregelen door de meeste inwoners, en de bijhorende goede cijfers kan dit nu herzien worden. Het bestuur trok het burgemeesterbesluit van 28 juli dan ook in met ingang van zaterdag 22 augustus 2020. Het lokaal bestuur stelt een versoepeling van de maatregelen m.b.t. evenementen op, conform de richtlijnen van de nationale veiligheidsraad.

De gemeentelijke sportinfrastructuur (sportcomplex De Ommegang en voetbalcomplex Smetlede) opent vanaf donderdag 27 augustus 2020 opnieuw de deuren voor sportactiviteiten voor alle leeftijdsgroepen. Vanaf vandaag maandag 24 augustus kan je sportzalen en -terreinen reserveren. Evenementen op privéterrein mogen sinds zaterdag 22 augustus 2020 opnieuw georganiseerd worden. Je hebt hiervoor een toelating nodig van de dienst evenementen. Meer info via evenementen@lede.be of op 053 60 68 54.

De gemeentelijke zalen kunnen opnieuw gehuurd worden, voor de interne werking van verenigingen of organisaties. Het gaat hier over activiteiten zonder publiek, zoals een vergadering, een repetitie, een bijeenkomst met de aangesloten leden: vanaf 1 september 2020. Dit is ook het geval voor activiteiten met publiek, georganiseerd door de verenigingen: vanaf 15 september 2020. Via het e-loket op www.lede.be kan je een reservatieaanvraag indienen. Meer informatie via lokalenverhuur@lede.be of op 053 60 68 50.

De gemeentelijke activiteiten gaan opnieuw door vanaf 1 oktober 2020. Vanaf donderdag 27 augustus 2020 zullen de kermissen opnieuw doorgaan. De jaarmarkt gaat niet door. De wekelijkse dinsdagmarkt gaat wel door op 29 september 2020. Al deze activiteiten moeten volgens de federale voorwaarden en veiligheidsmaatregelen conform het protocol verlopen. Me vraagt dan ook aan iedereen om zich aan de regels te houden.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *