Ontmoetingshuis De Brug heropent met extra maatregelen…

Op maandag 19 december opende ontmoetingshuis De Brug Hertshage opnieuw het inloopcentrum voor dak- en thuislozen. Om de veiligheid te garanderen wordt het opendeurenbeleid tijdelijk opgeschort en zijn er extra medewerkers aan het werk in het centrum. Een externe bewakingsfirma zorgt voor bijkomende controles. Naar aanleiding van een incident werd het inloopcentrum voor dak- en thuislozen De Brug enkele dagen gesloten. Deze beslissing werd doorgevoerd doordat de veiligheid van bezoekers en medewerkers niet meer ten volle gegarandeerd kon worden. Het onthaal, jeugdopbouwwerk, drughulpverlening Traject en buurtrestaurant De Brug bleef open voor publiek volgens de gebruikelijke openingsuren. Intussen is de volledige site opnieuw 7 dagen op 7 geopend. “Veiligheid van de bezoekers en medewerkers is prioritair”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Als stad hebben we na multidisciplinair overleg snel geschakeld om zo snel als mogelijk de dienstverlening naar de hulpbehoevenden opnieuw zo veilig mogelijk te maken.”

Tijdens de sluiting van het inloopcentrum werden bezoekers tijdens afgelopen koude winterdagen opgevangen in de lokale dienstencentra De Maretak, De Toekomst en De Dendervallei. Er werd hen in deze centra een warme plek geboden en open gecommuniceerd rond de tijdelijke maatregel. De Brug kon rekenen op heel wat begrip van de bezoekers. Van zodra de veiligheid opnieuw kan worden gegarandeerd, zullen de extra veiligheidsmaatregelen worden ingetrokken. Om de veiligheid in de buurt te garanderen, zal Politie Aalst bijkomend patrouilleren.

“We zetten in De Brug sterk in op hulpverlening, maar de veiligheid van onze medewerkers en bezoekers dragen we ook hoog in het vaandel. Bezoekers aan het centrum die geen respect opbrengen, kunnen tijdelijk geweigerd worden”, zegt schepen Sarah Smeyers (N-VA). “CAW was genoodzaakt om een drastische beslissing te nemen, maar we intensifiëren de samenwerking met alle betrokken partners om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *