Oevers langs De Dender worden steeds properder…

Dit weekend, ter gelegenheid van River Sunday, sloegen River Cleanup – Team Dender en Lions Club Geraardsbergen de handen in elkaar om de jaagpaden langs de Dender op te ruimen in Geraardsbergen. Valérie de Groote van River Cleanup legt uit: op World Cleanup Day, dit jaar op 18/9, plant River Cleanup een heuse “Dender Cleanup”, met acties in elke gemeente langs de Dender. De River Sundays zijn een voorbereiding daarop, waarbij contact gezocht wordt met lokale organisatoren, zoals dit weekend in Geraardsbergen.

Geert Lenvain van Lions Club Geraardsbergen: “toen Valérie ons contacteerde wilden wij uiteraard graag deelnemen aan dit initiatief. Omwille van corona konden we geen groepsopruiming organiseren. We zochten dus een alternatief waarbij iedereen in zijn/haar eigen bubbel een stukje van de Dender kon ruimen. Een gelegenheid om met de familie van de lentezon te genieten.” Via de app WePlog konden de vrijwilligers hun traject registreren en ook vastleggen waar een sluikstort gevonden werd of waar een volle zak achtergelaten werd.

Valérie zoekt nog hulp voor de organisatie van World Cleanup Day. Verenigingen uit gemeentes gelegen aan de Dender die graag in hun gemeente willen helpen bij de organisatie van River Cleanup op 18 september kunnen een mailtje sturen naar valerie@river-cleanup.org.

River Cleanup startte in 2017 met een 10 minutes cleanup, groeide uit tot 10.000 vrijwilligers in 60 steden langs de Rijn in 2018, en 161 rivieren met 100.000 deelnemers in 45 landen in 2020. De non-profit maakt mensen bewust van de zwerfvuilproblematiek en activeert klein en groot om actie te nemen langs rivieren. Daarnaast implementeert River Cleanup slimme technologieën om drijvend afval op te vangen. Naast het opruimen van rivieren en oevers ontwikkelde River Cleanup programma’s voor scholen en bedrijven om het gebruik van single-use plastic te reduceren en deelnemers deel te maken van de oplossing. Partners zijn onder meer Delhaize, Unilever, Trivago, Eco-oh, Ab Safety, Henkel, Boma, Multimasters Group, VW, EDI, en Sevendays.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *