Odisee hogeschool organiseert voor het eerst virtuele infodag…

Laatstejaars secundair onderwijs – en ook volwassenen die een hogeschoolopleiding willen volgen – moeten een onderbouwde studiekeuze kunnen maken. Nu de klassieke infodagen en openlesdagen wegvallen, wil Odisee een waardig alternatief aanbieden. Laatstejaars zullen op 25 april van 10.00 tot 14.00 uur virtueel naar onze campussen kunnen ‘komen’, via chat al hun vragen stellen aan docenten en studenten, online lessen volgen, cursussen inkijken en nog veel meer. Bij Odisee wordt er met man en macht gewerkt aan de eerste volledig virtuele infodag op 25 april. Daarvoor komt er een nieuw webplatform online, dat zo goed mogelijk de fysieke ervaring van een infodag wil weergeven. Laatstejaars zullen verwelkomd worden, naar de campus van hun keuze kunnen ‘gaan’, de opleiding kunnen kiezen en live praten met docenten en studenten. Ook voor algemeen studieadvies, studenten-voorzieningen en inschrijvingen is er in live informatieverstrekking voorzien.

Alle middelen uit de kast. “Op die manier willen wij de laatstejaars – en ook volwassenen die bij ons willen komen studeren – zo goed mogelijk begeleiden bij hun studiekeuze. Alsof ze écht op onze campussen zouden rondlopen. We voorzien ‘virtual tours’ door onze campussen, zodat ze van het campusgevoel kunnen proeven”, verduidelijkt Aafke Buyl, communicatiemedewerker bij Odisee campus Aalst. “We halen alles uit de kast, wat mensen en middelen betreft. Dat is geen evidentie, want onze docenten zijn nu al druk bezig met online lesgeven. Maar we vinden dat we het verplicht zijn aan al wie volgend jaar een studie wil aanvangen, om hen zo goed mogelijk bij te staan in hun keuzeproces.”

Praktisch: De virtuele infodag van hogeschool Odisee vindt plaats op zaterdag 25 april van 10.00 tot 14.00 uur. Alle info vind je via www.odisee.be/infodag.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *