NKV Dobbelteup pakt eerste prijs bij de groepen met wagen…

Gisteren was Ninove aan zet om tijdens ‘Brekt ooëtj a kot’, ja dat was de slogan voor deze 63ste carnavalsvieringen in Ninove, eens goed uit de bol te gaan. De knaldrang om te vieren zat er bij de Ninovieters goed in, getuige daarvan zijn de vele groepen die de Roze Zondagstrein tot een skeun evenement optilden. Deze keer geen eerste prijs voor Nie Geweun, zij moeten zich tevreden stellen met een tweede plaats bij de groepen met wagen. De eerste plaats viel te beurt aan NKV Dobbelteup, en op de derde plaats eindigden NKCV De Zjielen. Bij de groepen zonder praalwagen werd Wel Bestetj NKKV de overwinnaar, Osta Spoedja NKV werd tweede, en op de derde plaats eindigde De Foesjelieers NKV. Beste losse groep is Zwet Zat, zij  ontvingen 150 euro, geschonken door de Stedelijke Feestcommissie. De Don Augustprijs geschonken door de Prinsencaemere werd gewonnen door Wel Bestetj NKKV. Het beste stoetliedje kwam van Skidj Oeëtj, zij ontvingen hiervoor een attentie geschonken door de Prinsencaemere. Er werd ook een prijs kleine Don Augustprijs geschonken aan Ninofske Zotkap, geschonken door de Prinsencaemere. Door de eerste plek van Dobbelteup NKV, mist Nie Geweun NKKV de dubbele keizerlijke titel bij de groepen met een wagen.

De Ninoofse carnavalsstoet die de voorbije twee jaar niet mocht doorgaan was dan ook mede dankzij het mooie weer van gisteren een schot in de roos. Prins Stephanie volgde Prins Vitsken op, die dit jaar de titel van Koninklijke Prins mee kreeg. De stoet liep ter hoogte van het Station vertraging op, waardoor de eerste groepen en de mensen van de Karnavalraad maar na 16.00 uur arriveerden aan de podiums op de Centrumlaan.

De Ninovieters speelden in op wat er de afgelopen maanden al dan niet gebeurd was in hun stad. Zo nam men het verdwijnen van de bankautomaten in Ninove op de korrel, waardoor mensen in het weekend op zon- en feestdagen niet meer in de mogelijkheid zijn, om cash geld gaan af te halen, wat dan weer nadelig zou zijn voor de plaatselijke horeca. Ook de afbraak van het klooster van de Zusters der Heilige Harten, samen met veel andere anekdotes waren een onderwerp om te tonen in deze 61 stoet, tijdens deze 63ste carnavalsvieringen. Meer dan veertig carnavalsgroepen lieten zich opnieuw van hun creatiefste en origineelste kant zien.

Volgens burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) is alles veilig verlopen. “Er zijn tot hiertoe geen incidenten geweest. Ook onze  eerste Minister Alexander De Croo kwam even de sfeer opsnuiven. Hij was wel eerder daarvoor ook al zijn kop gaan opsteken bij de buren in Geraardsbergen, want daar vierde partijgenoot Guido De Padt het Krakelingen feest.

Persregio Dender heeft de carnavalsstoet in beeld gebracht bij de start, en tijdens de apotheose in een live stream op Facebook. Je ziet in het eerste deel de aankomst van Prins Stephanie, samen met de Karnavalraad, De Gastheeren, alle oud Prinsen carnaval Ninof. In een tweede live stream brachten we de apotheose en het slot van deze 61 carnavalsstoet. Via deze link kan u de live stream nog eens rustig herbekijken. Meer beelden zijn ook te zien op onze Facebook-pagina, delen mag, liken vinden wij leuk.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *