Nieuw bestuur Jongsocialisten Geraardsbergen verkozen!…

De kogel is door de kerk. Op 14 december 2019 verkozen de Geraardsbergse Jongsocialisten een nieuw bestuur.  Met Sven van Hecke (27) en Stijn De Bock (31) kiezen de sp.a-jongeren, 2 jonge en ervaren voorzitters. Het duo-volgt, Celien De Gauquier op. “Het zijn grote schoenen om te vullen maar we doen er alles aan om de grootste politieke jongerenwerking van Geraardsbergen te blijven. ” maakt het kersvers aangeduide duo Van Hecke en De Bock zich sterk. Het mandaat van voorzitter wordt gedeeld door Stijn De Bock en Sven Van Hecke. “Ik ben relatief nieuw in de politiek. In 2018 besloot ik me volop te smijten voor het toekomstproject van sp.a Geraardsbergen.  Ik kreeg erg positieve reacties uit mijn omgeving dat ik me wou engageren voor Geraardsbergen en voor de jeugd.  Als leerkracht en mede-stichter van Ultimate Frisbee Geraardsbergen, ben ik nauw betrokken bij wat er leeft bij de jeugd. Ik wil een brug vormen tussen jongeren en de politiek. Dit is in ieders belang waarbij zowel de stad Geraardsbergen als de jeugd kan winnen.  Graag  draag ik ook bij aan een warmere Geraardsbergse samenleving, een gemeenschap waarin iedereen telt en iedereen mee bouwt een stad waar het aangenaam wonen, leven, werken, sporten en ontspannen is.” zegt kersvers voorzitter Van Hecke.

Het sociale ecologische aspect staat bij de nieuwe ploeg Jongsocialisten hoog op de agenda. “De vraag hoe we als samenleving moeten omgaan met de toenemende ongelijkheid in de samenleving en dit moeten combineren met de gigangtische investeringen die we moeten doen voor het klimaat, is iets waar we vaak worden op aangesproken. Samen zoeken naar oplossingen is een doel.” zegt Van Hecke.

De jongsocialisten stellen vast dat de jongeren erg brede interesses hebben, die veel ruimer zijn dan het klassieke jeugdbeleid. “Jongeren liggen wakker van véél meer dan speelinfrastructuur en ruime clublokalen. We merken trouwens dat jongeren bezorgd zijn over de toekomst en de werking van de stad. Aan jongerenthema’s trouwens geen gebrek:  de precaire financiële toestand van de stad, de kille besparingen met sluiting van Den Dok, de sluiting van de Materniteit van het ziekenhuis, het parkeerbeleid enz. Het zijn maatregelen die iedereen treffen én in het bijzonder jongeren. Dit aan de kaak stellen en oplossingsgericht meedenken, wordt onze missie. ” verduidelijkt De Bock.

“Het is onze ambitie om de megafoon te zijn van de jeugd en dit voor op  beleidsdomeinen zoals kinderarmoedebestrijding,zorg voor onze senioren, onderwijs, milieu, klimaat en cultuur.” stelt De Bock. “De jongsocialisten zullen met ludieke acties en samen met de sp.a-mandatarissen in de gemeenteraad en het bijzonder comité het klankbord zijn van de Geraardsbergse jeugd.”besluit het duo Van Hecke – De Bock

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *