Natuurpunt en Durabrik samen voor meer natuur…

Natuurpunt en de bouwfirma Durabrik uit Drongen slaan handen in elkaar voor meer natuur, het zorgt voor 20.000 m2 natuur per jaar dankzij unieke samenwerking. Voor elke vierkante meter funderingsplaat van Durabrik, creëert Natuurpunt een vierkante meter natuur. Met deze langetermijn-verbintenis tonen beide partners aan dat een duurzaamheidsbeleid verder gaat dan het energieverhaal van woningen. Joost Callens, CEO van Durabrik licht toe: “Bij Durabrik is het bouwen aan een duurzame toekomst een van onze prioriteiten. Met onze drie CSR-medewerkers en de samenwerking met Natuurpunt bouwen we onze doelstellingen verder uit. Dit initiatief past perfect binnen ons strategisch kader van duurzaamheid en dienstbaarheid. We zijn blij dat we als bouwbedrijf, samen met Natuurpunt, kunnen aantonen dat wonen hand in hand gaat met zorg voor het milieu.”

Met deze langetermijnverbintenis tonen Durabrik en Natuurpunt aan dat duurzaamheid verder gaat dan goed isoleren en het plaatsen van zonnepanelen. Beide partners streven naar 20.000 à 30.000 vierkante meter natuurcreatie op een jaar. De financiële bijdrage die Durabrik levert zal Natuurpunt inzetten om natuurgebieden over gans Vlaanderen te voorzien van meer en betere natuur. Een eerste project ligt in het natuurgebied Kapellemeersen in Aalst. Natuurpunt zal hier een verwaarloosd perceel omvormen tot een natuurlijk bos met een bijhorend wandelpad. Bovendien zullen verschillende zonevreemde koterijen met een oppervlakte van 500 vierkante meter op termijn verwijderd worden.

Natalie Sterckx, woordvoerder van Natuurpunt verklaart: “We hopen met deze samenwerking aan te tonen dat bedrijven en natuurverenigingen samen kunnen zorgen voor een verstandiger ruimtelijk gebruik in Vlaanderen. Via dit project mikken we op 20.000 à 30.000 vierkante meter extra natuur per jaar, dit is ongeveer twee à drie voetbalvelden groot, telkens dichtbij de projecten van Durabrik. Op deze manier zorgen we voor een verbinding tussen de nieuwe natuur en de bewoners.”

Natuurpunt is een onafhankelijke natuurvereniging die al meer dan 80 jaar wilde planten, dieren en hun natuurlijke omgeving beschermt in Vlaanderen. Gesteund door meer dan 110.000 leden zetten 6000 vrijwilligers en 450 professionele medewerkers zich dagelijks in om bedreigde planten, dieren, biotopen en landschappen te beschermen. Daartoe kopen en beheren we honderden natuurgebieden, brengen we de staat van de natuur in kaart en treden we in dialoog met beleidsmakers. We brengen mensen in contact met de schoonheid en kennis over de natuur via vorming en publieksacties. Jaarlijks verwelkomen we meer dan 2 miljoen bezoekers in onze natuurgebieden en bezoekerscentra verspreid over gans Vlaanderen. Natuurpunt beheert 500 natuurgebieden met een oppervlakte van 25.000 ha. Zo zorgen we voor natuur voor iedereen. Meer weten over de natuur in je buurt? www.natuurpunt.be

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking. Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met meer dan 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 265 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 120 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

Bij Durabrik staat de mens centraal. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker voorop staat. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel “Vlaamse HR Ambassadeur 2015′ en kregen ze in 2017 en 2019 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf. Zowel in 2018 als in 2019 kreeg Durabrik het VOKA charter duurzaam ondernemen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *