Met de Gezinsbond Erpe met de bus naar Blegny…

De Gezinsbond van Erpe organiseert in samenwerking met de KWB Erpe op zaterdag 18 maart eerstkomende een daguitstap met de bus naar Blegny. “In de voormiddag gaan we bekijken waar de echte Luikse siroop vandaan komt, een product dat al een lange geschiedenis kent. In het Land van Herve werd reeds in de 17de eeuw door de plaatselijke boeren siroop gemaakt van de appelen en peren uit hun eigen boomgaard. Samen ontdekken we ter plaatse de installaties en de werkwijze van vandaag en ook wat dit oplevert aan nieuwe producten en culinaire mogelijkheden,” zegt de voorzitter van de Gezinsbond Erpe.

“Daarna nemen we een lokaal middagmaal om vervolgens een ‘diepgaand’ bezoek te brengen aan de mijnsite van Blégny. Het is één van de 4 sites binnen Europa en de enige in België waar de ondergrondse gangen kunnen bezocht worden, via de oorspronkelijke schacht. Het ondergrondse bezoek laat ons het werk en het leven in de mijn ervaren , nadien zien we ook hoe de kolen verder bovengronds werden verwerkt. Tenslotte brengen we ook een bezoek aan de terril. Het is verrassend om te ontdekken hoe de natuur zich op deze ‘berg stenen’ ontwikkelt tot een eigen biotoop,” voegt de persverantwoordelijke van de KWB Erpe er nog aan toe.

Praktisch: 7.30 Verzamelen PAX – 7.45 VERTREK – 9.45 Bezoek stroopfabriek Meurens (Aubel) – 14.00 Geleid bezoek aan mijnsite Blegny-Mine – 17.00 Einde Geleid bezoek, vertrek naar Erpe – 19.00 Aankomst Erpe. Inschrijven voor deze dagreis (bus, bezoeken met gids, middagmaal met drankje en koffie inbegrepen) doe je via mail naar kwb.erpe@gmail.com en storting van 70 euro per persoon op de KWB rekening BE04 0011 8526 5531.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *