Mareille Labohm brengt de première van ‘PLUS’ in De Werf…

Over de nieuwe gezinssituatie, de schoonheid en de complexiteit ervan, met nagesprek door plusouderschapconsulente Anja Pairoux. Wat is het perfecte gezin? Met welk ideaalbeeld ben jij opgegroeid?  Vandaag zijn samengestelde gezinnen al lang geen uitzondering meer. Steeds meer mensen vervullen de rol van plusouder. Maar wie ben je als je zorgt voor het kind van een ander? Mareille Labohm had haar leven in Amsterdam, tot ze verliefd werd op een Vlaamse man. Hij had een kind. Zelf koos ze ervoor om geen kind te krijgen en te zorgen voor een kind dat niet het hare is. Maar hoe moet je je verhouden tot de biologische ouders? Hoe loop je niet te hard van stapel? Een voortdurende zoektocht naar de balans, het moeilijk evenwicht zonder jezelf te verliezen.

Mareille interviewde ouders en plusouders en benaderde schrijvers als Eva Schuurman, Jan Tekstra en Lieven Tavernier om de voorstelling vorm te geven. Samen met gitarist Frank Stukker maakt ze er deze muziektheatervoorstelling van. Ze gaat op zoek naar de nieuwe norm, doorbreekt het taboe en toont de nieuwe gezinssituatie, de schoonheid en de complexiteit ervan.

Plusouderschapconsulente Anja Pairoux modereert een nagesprek na de voorstelling. Ze is de eerste plusoudercoach in België en schreef het boek ‘Je wist waar je aan begon!?’ over de do’s en don’ts van het plusouderschap. Anja is zelf plusmama en expert op het gebied van nieuw samengestelde gezinnen. Ze heeft intussen een heel team van plusoudercoaches opgeleid om gezinnen te begeleiden in hun zoektocht naar harmonie.

Wees erbij op donderdag 27 mei om 20.00 uur via de gratis livestream op www.dewerfdigitaal.be. Inschrijven is niet nodig. Om 21.10 uur start het nagesprek met mogelijkheid tot vraagstelling via de chat. Deze voorstelling kwam tot stand i.s.m. Huis van het Kind.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *