Lokale helden voor kwaliteitsvol onderwijs tijdens ‘De Week van de Duurzame Gemeente’ 2023…

Van 18 tot 25 september doet Denderleeuw opnieuw mee aan ‘Week van de Duurzame Gemeente’. Tijdens die week hangen we de SDG-vlag uit aan het Administratief Centrum en zetten we lokale ‘Duurzame Helden’ in de kijker. Dat zijn inwoners, lokale scholen, bedrijven en verenigingen die op hun manier hun steentje bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelings-doelstellingen (SDG’S). Net als 113 andere Vlaamse steden en gemeenten ondertekende Denderleeuw de engagementsverklaring. Dit betekent dat we een belangrijke rol spelen in de lokale vertaling van de SDG’s. Zowel in 2021 als 2022 plaatsten we duurzame helden in de kijker onder de thema’s ‘klimaat’ en ‘inclusie’.

Dit jaar ligt de focus op doelstelling vier, namelijk wereldwijd zorgen voor kwaliteitsvol onderwijs. We vieren scholen en leerkrachten, maar evengoed ondernemingen, organisaties en individuen die bijdragen aan levenslang leren, gelijke kansen, welzijn op school en kinderopvang, wereldburgerschapseducatie en educatie rond de SDG’S en het recht op onderwijs voor iedereen.

Tijdens de week van de duurzame gemeente zal er elke dag op de facebookpagina van Denderleeuw een duurzame held verschijnen die op een of andere manier een steentje bijdraagt aan kwaliteitsvol onderwijs in Denderleeuw. Deze helden worden persoonlijk bedankt tijdens een huldigingsmoment.

Dankzij deze mensen wordt onze samenleving een stukje leefbaarder en hopelijk inspireren ze ook anderen. Het thema van dit jaar, kwaliteitsvol onderwijs, is iets dat we blijvend in de kijker moeten zetten want de basis van onze  kennis, normen en waarden van de mens wordt op school gelegd. Iedereen die op een positieve manier bijdraagt aan ons onderwijs verdient een pluim”, vervolgt schepen De Nul.

Tijdens de Week van de Duurzame gemeente krijgen de leerlingen van de gemeentelijke basisscholen les over de Verenigde Naties en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Jong geleerd is oud gedaan”, sluit schepen Renders af.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *