Lokale CD&V gaat met Team Geraardsbergen voor verruiming…

De nieuwe beweging Team Geraardsbergen, gegroeid uit de lokale cd&v-afdeling, wordt vandaag gelanceerd. Het huidige enthousiaste team wil nieuwe mensen aantrekken die zich mee inzetten voor Geraardsbergen. Die kunnen, maar hoeven geen lid te zijn van CD&V. Team Geraardsbergen is van plan een breed, fris en gedragen programma uit te werken dat beantwoordt aan de noden van onze Oudenbergstad met haar 16 deelgemeenten en bijna 35.000 inwoners. “Onze verruiming zet in op een groot lokaal engagement, betrokkenheid van de inwoners, passie en gedrevenheid voor een mooie toekomst in Geraardsbergen”, aldus Erik De Bou, voorzitter van de lokale afdeling.

De maatschappij en het politieke landschap zijn de laatste jaren sterk veranderd en de klassieke partijstructuren staan onder druk. Sommige mensen vinden zich hier niet altijd in terug. Daarom streven we naar een ruime beweging waar iedereen met interesse of frisse, constructieve ideeën welkom is. Ook onafhankelijke inwoners die geen CD&V-achtergrond hebben of mensen die geen band voelen met een nationale partij, kunnen aansluiten. Ons doel is een geschikt antwoord te bieden op de lokale uitdagingen en we kunnen dit maar verwezenlijken door ons open te stellen.

Team Geraardsbergen wil meer mensen actief betrekken bij het beleid van stad en dorp. Beleidsopties zullen afgetoetst en verfijnd worden via ‘Toekomstlabs’ en bevragingen. Samen bundelen we de krachten met geëngageerde inwoners die zich met hart en ziel inzetten voor de stad en haar deelgemeenten.

Team Geraardsbergen zal een nieuw verhaal met een duidelijke en brede visie schrijven om van Geraardsbergen een nog warmere stad te maken voor alle inwoners, vrijwilligers, ondernemers, middenstand, buurten, verenigingen, enz. Een bovenlokaal netwerk blijft echter cruciaal om vooruit te gaan. Dankzij onze verbondenheid en samenwerking met federale, Vlaamse en provinciale cd&v-mandatarissen, blijft Team Geraardsbergen de belangen van Geraardsbergen ook buiten de stadsgrenzen vertegenwoordigen en verdedigen. Dit is een extra troef van Team Geraardsbergen.

In oktober 2024 trekt Team Geraardsbergen naar de gemeenteraadsverkiezingen. Ook al is er geen opkomstplicht meer, het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun stem uitbrengen. Betrokkenheid van de inwoners is immers essentieel want beleid komt er door en voor de Geraardsbergenaars. Elke stem telt en bepaalt mee de toekomst van onze stad en deelgemeenten.

Eerste schepen Fernand Van Trimpont: “We geloven in ons verruimingsverhaal want de inwoners van Geraardsbergen zitten vol energie en warmte. Daar moeten we zorg voor dragen en versterken waar mogelijk. Samen sterk, ook in Geraardsbergen!”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *