Lokaal Bestuur Denderleeuw reikt derde vestigingspremie uit…

Bij de start van het nieuwe jaar reikt Lokaal Bestuur Denderleeuw een vestigingspremie uit aan Floribar, gelegen op het Stationsplein 1 aan de voorkant van het station. De vestigingspremie van maximaal 10.000 euro werd ingevoerd in 2022 om de handelskernen Dorp en Station te versterken en te laten heropleven. “We bieden nieuwe ondernemers alle slaagkansen”, zegt schepen van Lokale Economie Jan De Nul. “Daarom kunnen startende ondernemers binnen de kernwinkelgebieden Station en Dorp sinds 1 mei 2022 een vestigings- of inrichtingspremie aanvragen. Een premie tot 10.000 euro is een duwtje in de rug voor een startende ondernemer of nieuwe zaak. We hopen zo jaarlijks een tweetal ondernemers de hand te reiken en naar ons centrum te lokken.”

“De eerste vestigingspremies reikten we uit aan de Sushibar, op het Dorp, en Wassalon Dofias, in de stationsomgeving. Vandaag kan ik met trots meedelen dat het Lokaal Bestuur Denderleeuw een nieuwe zaak kan steunen door een derde vestigingspremie uit te reiken. Floribar Denderleeuw opende en renoveerde onlangs een bar aan de voorkant van het station. Ze investeerden in een totaal nieuw interieur. De prijs van zulke investeringen kunnen snel oplopen. De vestigingspremie van 10.000 euro is dan ook een belangrijke financiële ruggensteun voor startende ondernemers. Wil jij ook een nieuwe zaak opstarten in Denderleeuw? Aarzel dan zeker niet om via onze website een aanvraag in te dienen voor de premie”, gaat schepen De Nul verder.

Floribar Denderleeuw. “We toverden een leegstaand pand om tot een bar waar je gezellig iets kan drinken”, vertelt de uitbaatster Beverly Thibert. “Floribar is meer dan alleen een plaats om je koffie te drinken. Mensen kunnen bij ons hun verjaardag vieren met muziek en sfeer, zo hebben we al enkele gezellige feestjes gehad. Daarnaast doen we ook regelmatig evenementen, zoals een karaokeavond bijvoorbeeld, ook is er een hoekje met caféspelen, darts en een biljart”, aldus Beverly.

Kernwinkelgebieden. “Om Denderleeuw aantrekkelijker te maken voor handelaren, werd de premie in het leven geroepen,” vervolgt schepen Marnick Vaeyens. “De komende jaren zetten we ons in voor de heropleving van Denderleeuw. Binnen de campagne ‘Denderleeuw in Beweging’ lopen maar liefst elf grote projecten. Zowel ons dorpscentrum als het station ondergaan een ware metamorfose en worden omgetoverd tot plekken waar het aangenaam vertoeven zal zijn. We leggen ook sterk de nadruk op beleving, met tal van evenementen waar gezelligheid en samenzijn centraal staan.”

“Bestaande handelszaken, binnen de kernwinkelgebieden, kunnen ook een inrichtingspremie aanvragen ter waarde van 5.000 euro om hun huidige zaak onder bepaalde voorwaarden te renoveren. Jaarlijks stellen we hiervoor een budget van 20.000 euro beschikbaar, waardoor in principe 4 handelaren in aanmerking kunnen komen voor deze premie. Met een combinatie van gevestigde waarden en nieuwe zaken willen we van Denderleeuw een aangename plek maken,” aldus schepen De Nul.

“Ondernemers kunnen zich laten inspireren door de campagne ‘Start je zaak’, waar Denderleeuwse handelaren aan het woord zijn en vertellen hoe fijn het is om te ondernemen in onze gemeente. De negen ondernemersverhalen zijn terug te vinden via video’s op de Facebook-pagina en het YouTube-kanaal van het lokaal bestuur. Wie nog twijfelt om de sprong te wagen, kan dus een kijkje nemen,” sluit schepen Vaeyens af.

Bekijk hier de info over de vestigings- en inrichtingspremie: www.denderleeuw.be/formulier-aanvraag-vestigingspremie

Bekijk hier de campagne ‘Start je eigen zaak’: www.youtube.com/watch?v=kEq9aTG6TgU&ab_channel=LokaalBestuurDenderleeuw

Meer info over Floribar vind je hier: Facebook Floribar

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *