Levensloop Aalst 2019 stelde vandaag zijn mascotte voor…

“We hebben het lang stil kunnen houden, ook voor de eigen comité leden is dit een verrassing zegt Bart Beeckman van Levensloop Aalst, maar… Hope leeft! Hope loopt rond. Hoop werd een levensgrote mascotte, met dank aan Theatrale Elvira ut Tessenderlo. Zij heeft Hope een echte identiteit geschonken, waarvoor een oprechte “merci”! Deze mascotte werd ontwerpen door Kenneth Van Lierde, en werd vandaag voorgesteld in het O.L.V. Ziekenhuis en bracht een bezoek aan de afdeling pediatrie, dagziekenhuis oncologie en de palliatieve eenheid. Binnen minder dan 50 dagen is het Levensoop Aalst. “Tijd dus om met z’n allen na een deugddoende vakantie een tandje bij te steken,” zijn de wijze woorden van een gedreven initiatiefnemer, die dit alles samen met zijn zus Maddy en enkele gemotiveerde medewerkers voor het vierde jaar op poten zet.

Levensloop Aalst 2019 vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 oktober, in het Aalsterse stadspark, Parklaan – 9300 Aalst. Op zaterdag wordt gestart vanaf 15.00 uur, het inschrijvingsbedrag als teamlid bedraagt 10 euro, er is vrije toegang voor iedereen.

“Levensloop verandert je leven. Het is een beweging met aandacht voor je individuele behoeftes, maar waar je tegelijk ook samen voor grotere doelstellingen tegen kanker vecht.” – Cindy Menache, vrijwilliger. Levensloop is een feestelijk evenement voor alle leeftijden. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Het gemeenschapsleven van een stad of gemeente komt gedurende 24 uur samen om: mensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten, te vieren en in de bloemetjes te zetten; mensen te herinneren die aan kanker overleden zijn; als gemeenschap op te staan en samen de strijd op te nemen tegen kanker.

Teams lossen elkaar 24 uur lang af, tijdens een estafette rond een parcours. Hiervoor laten ze zich sponsoren. Er staat telkens minstens 1 persoon van het team op de piste. Levensloop is geen competitie! Het is wel een bijeenkomst van heel het verenigingsleven van een stad of gemeente. De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *