Lekker Lokaal Picknicken op elf verschillende locaties…

Op zondag 18 juni 2023 kan men op elf provinciale locaties in Oost-Vlaanderen genieten van een picknick met lekkere, lokale hoeve- en streekproducten. “Met de Lekker Lokaal Picknick willen we mensen tijdens een gezellige activiteit met familie of vrienden laten proeven van producten van Oost-Vlaamse bodem. Het picknickpakket wordt steeds met zorg door een lokale leverancier samengesteld. Alle producten zijn typische Oost-Vlaamse streek- of hoeveproducten. De leverancier en dus ook de inhoud van het picknickpakket verschilt per locatie.,” zegt gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw & Platteland.

Er is keuze uit elf provinciale locaties om te gaan picknicken. “Naast zeven recreatiedomeinen (De Gavers in Geraardsbergen, Het Leen in Eeklo, De Brielmeersen in Deinze, De Ster in Sint-Niklaas, Nieuwdonk in Berlare, Puyenbroeck in Wachtebeke, De Boerekreek in Sint-Laureins) verwelkomen ook het promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streek- en hoeveproducten OOOST in Gent, het streekcentrum Huysmanhoeve en twee natuureducatieve centra (De Kaaihoeve in Zwalm, Bastion VIII in Dendermonde) je voor een smaakvolle picknick. Nadien kan je er ter plaatse nog een fijne dag van maken,” aldus gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen.

Picknickpakketten kan men bestellen tot en met 11 juni 2023. Reserveren kan via www.oost-vlaanderen.be/picknick. Op 18 juni kan men het bestelde picknickpakket op de gekozen locatie ophalen tussen 11.30 en 13.00 uur. Je hoeft wel zelf te voorzien in eigen bord en bestek. De Provincie kiest voor duurzaamheid en vermijdt het gebruik van wegwerpmateriaal (= kwitten). “Kwitten staat voor ‘Kappen met wegwerp is top’. Samen met de leveranciers werd bekeken om maximaal wegwerpmateriaal te vermijden. We vragen hiervoor ook een inspanning van de deelnemers. Afhankelijk van de locatie breng je zelf bestek, beker, bord en uiteraard een picknickdeken mee.,zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Milieu en Natuur. Alle praktische informatie over de Lekker Lokaal Picknick is te vinden op www.oost-vlaanderen.be/picknick.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *