Leerlingen ‘Defensie en veiligheid’ krijgen online les van minister van Justitie Van Quickenborne…

De vijfdejaars van het GO! atheneum in Geraardsbergen uit de studierichting ‘Defensie en veiligheid’ kregen met minister van Justitie Vincent Van Quickenborne een spectaculaire gastspreker voorgeschoteld. “De minister gaf een online gastcollege aan de klassen ‘D&V’, vertelt leerkracht Veiligheidstechnieken Stefaan Van Vaerenbergh. ‘Wij zijn verheugd dat de minister ook tijd voor leerlingen uit het secundair onderwijs vrijmaakt. Het is de tweede keer dat we dit als school kunnen organiseren. De minister had het vooral over de hervormingen binnen justitie. Het nieuwe strafbeleid, waarbij de focus vooral ligt op het re-integreren van ex-gedetineerden met de bouw van detentiehuizen, maar ook de modernisering en de digitalisering van justitie kwam natuurlijk aan bod’, gaat Stefaan Van Vaerenbergh verder.

‘Na de les kregen de leerlingen de kans om vragen te stellen. Zij uitten hun bezorgdheden over de wijze waarop straffen momenteel worden uitgevoerd en peilden ook met enkele persoonlijke vragen naar de mens achter de functie. Onze leerlingen maakten kennis met de organisatie en de werking van de Belgische justitie en ontdekten de jobmogelijkheden binnen deze sector. Onze school zet trouwens sterk in op interessante gastsprekers en gelooft in een goede samenwerking tussen het werkveld en de school’,  vat Van Vaerenbergh samen.

De studierichting ‘Defensie en veiligheid’ op het GO! atheneum Geraardsbergen is een unieke studierichting binnen de dubbele finaliteit en focust op de diverse beroepsmogelijkheden binnen de veiligheidssector.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *