Leegstaand telecomgebouw doet dienst als woongelegenheid…

Het voormalige telecomgebouw aan de Bruulstraat in de gemeente Haaltert werd getransformeerd naar een comfortabel en betaalbaar woonproject met 10 huurappartementen. Het project werd op 28 september ingehuldigd samen met de nieuwe bewoners. Dit nieuwe project bevat 10 huurappartementen, waarvan 1 geschikt voor mindervaliden, 6 appartementen met 1 slaapkamer en 3 appartementen met 2 slaapkamers. De structuur van het oude gebouw was perfect voor de herbestemming naar appartementen. Op deze manier krijgt dit degelijke gebouw een tweede leven. Het gebouw werd bovendien energieneutraal gemaakt. Het regenwater wordt opgevangen en gebruikt en zonnepanelen voorzien de huurders van stroom. Dit sociale woonproject kon vlot en snel gerealiseerd worden omdat het eerder kleinschalig is en een herbestemming van een reeds bebouwde ruimte was.

Het tekort aan sociale woningen in Vlaanderen is groot. In Haaltert staan er 288 unieke kandidaat-huurders, met domicilie in Haaltert, op de lijst. Ongeveer de helft daarvan zijn alleenstaanden zonder kinderen. Lokaal bestuur Haaltert houdt in het gemeentelijk toewijzingsreglement rekening met lokale binding. Wie al langer in Haaltert woont, krijgt voorrang bij de toewijzing.

“Dit is een belangrijk project voor Haaltert. In het meerjarenplan engageerden we ons om de achterstand in sociale woningbouw weg te werken. Met deze 10 extra woningen zetten we weer een belangrijke stap in het realiseren van ons bindend sociaal objectief, dat is het aantal sociale huurwoningen dat we verplicht moeten realiseren tegen 2025. We gaan voor kleinschalige projecten verspreid over de verschillende deelgemeenten,” zegt Schepen Phaedra Van Keymolen.

(Foto: Google)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *