Lede maakt zich op voor drie dolle dagen carnaval Leê…

Leê maakt zich op voor drie dolle dagen carnaval vieren, met vrijdag de voorstelling van het kleurrijke prinsenkostuum van Prins Yentl. Op en rond de markt van Lede zijn de kermisattracties zich stilaan aan het ontplooien en daarvoor is een goede reden. Nog vier keer slapen en dan is Leê opnieuw in de ban van carnaval. Dan trekt de 72ste carnavalstoet door de Leedse straten. De feestelijkheden worden eigenlijk al komende vrijdag 16 februari al op gang getrokken, want dan stelt Prinsj Yentl 2024 om 21.00 uur zijn prinsenkostuum voor aan de publiek. Dit vindt plaats in Café ‘T Kaatsplein in  de Rosselstraat te Lede.

De effectieve drie dolle dagen starten op zaterdag 17 februari met de verkiezing van het jeugdprinsenpaar van Lede en dit in zaal De Bron Kerkevijverstraat met aanvang om 13.30 uur. De inkom is er volledig gratis. Tijdens deze verkiezing is er een optreden voorzien van clown Poppy. Rond 18.00 uur wordt men verwacht op de markt ter hoogte van het gemeentehuis voor de grote karamellen worp. Omstreeks 20.00 uur zal burgemeester Geertrui Van De Velde (CD&V) in zaal De Bron haar macht overdragen en de sleutel van de gemeente overhandigen aan Prins Yentl. Samen met Miss Bette Sofieken en biervrouwke Yasmine zullen zij regeren en de scepter zwaaien over het Leedse carnavalgebeuren gedurende deze drie dagen.

Op zondag 18 februari om 15.30 uur start de uiteindelijke 72ste carnavalstoet gevolgd met leute en plezier op en rond de markt van Lede. Een dag later start om 14.00 uur aan café De Mol en Buitenbeentje in Impe de boerenmaandag, met op 20u00 de prijsuitreiking van de 72ste carnavalstoet in zaal De Bron. Aansluitend is er de popverbranding op de parking Burgerhuis en valt het doek over carnaval Leê annoo 2024.

Op zaterdag 2 maart kan men in GC De Volkskring komen genieten van de DVD voorstelling Carnaval Lede 2024. De deuren gaan open vanaf 19.00 uur en een uurtje later start de aanvang van de filmavond.

(Foto: GC)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *