Laatste ‘Muziekmuseum’ via FM band op radio PROS…

Pieter Van Banden in PROS studio Persregio DenderVandaag respectievelijk 30 december 2017, heeft Pieter Van Banden, voor de laatste keer zijn druk beluisterde programma ‘Muziekmuseum’ live uitgezonden vanuit de studio’s aan de Leistraat te Heldergem. De luisteraars zullen vanaf maandag 1 januari 2018 geneigd zijn naar hun favoriete zender te luisteren via het internet. De frequentie op de FM band van radio PROS 105.8 zal niet meer mogen gebruikt worden. Met een lach en een traan op het gezicht nam Pieter Van Banden vandaag afscheid van de luisteraars, die zijn programma wekelijks volgden via de FM band. Ondanks het opstarten van een Facebook-pagina ‘Radio PROS moet blijven’ waarop men de radio kon steunen, en een eventueel in beroep gaan tegen de beslissing van Sven Gatz naar de Raad van State, kan de vzw op dit ogenblik weinig of niks ondernemen. Men moet dansen naar de pijpen van het ministerieel besluit, die er voor gezorgd heeft dat de geliefkoosde zender niet meer mag en kan uitzenden via de FM band.

Voor Pieter Van Banden is radio maken, en alles wat er komt bij kijken, een hobby die hij met hart en ziel uitoefent. Intussen draait de presentator toch al vele jaren mee. Bij radio PROS draait Pieter al 15 jaar zijn grootste klassiekers, voordien was hij gedurende ettelijke jaren te beluisteren op radio AVO en voordien radio Saturnus. Er werd in die tijd veel gelachen en plezier gemaakt, alles gebeurde op een vrij gemoedelijke wijze, en men mocht zijn eigen ding doen. Dat is ook hetgeen Pieter Van Banden bij radio PROS doet. Buiten zijn zaterdagmiddag programma, heeft de platenruiter ook nog een programma op donderdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur. Als men hem vraagt om eens iemand te vervangen, is niets hem te veel, in de mate van het mogelijke wel te verstaan. Pieter Van Banden tijdens uitzending Muziek Museum PROS Persregio Dender

Pieter Van Banden heeft intussen ook al een gezegende leeftijd behaald, de man telt 68 winters, maar op gebied van muziek kan je hem niks misvragen. Zo helpt hij bij geregelde tijdstippen presentators als Sonny Vanderheyden van Radio 2 , en Lars De Groote en Peter Verhulst zijn hem niet vreemd. Buiten al dit tijdrovende onderhoud Pieter ook nog een eigen blog genaamd ‘Muziekmuseum Vlaanderen’, hierop lees je alles wat er reilt en zeilt op radio en televisiegebied. En dan is er nog tijd over voor moeder de vrouw en zijn kleinkinderen. Een presentator op rust die tijd tekort schiet om te doen waar hij allemaal zin in heeft, maar vooral een fijne kerel om mee samen te werken.

De volgende Muziekmuseum zal je dus in 2018 moeten beluisteren via de app. of het internet. Radio PROS krijgt ook financiële steun van de gemeente Haaltert. Met een som van 25.000 euro tracht men er zo snel mogelijk voor te zorgen dat alle luisteraars die tot op heden luisterden via de FM band, een radio aangeboden krijgen waarmee men kan luisteren via het internet. Per toestel betaald radio PROS zo’n goeie 90 euro het stuk, een welgekomen subsidie dus om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Laatste ‘Muziekmuseum’ via FM band op radio PROS…

  1. Werner de Backer schreef:

    Zelden iemand ontmoet die met zoveel passie en kennis radio maakt! Hem krijg je niet klein…
    Go on Pieter!!!
    Grtjs Werner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *