Laat mevrouw Von der Leyen uit haar ivoren toren komen…

De Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) is niet blij met de uitspraken door de voorzitster van de Europese Commissie Von der Leyen in verband met het Carnavalgebeuren in Aalst.  Laatstgenoemde sprak vandaag in haar State Of The Union over Aalst Carnaval. Ze sprak de woorden uit van ‘Waar is de essentie van menselijkheid wanneer antisemitische carnavalskostuums openlijk paraderen in onze straten?’ “Aalstenaars voelen zich niet aangesproken tot dit soort uitspraken, althans dat is wat Christoph D’Haese zegt.

Mevrouw Von der Leyen zou zich echt beter moeten informeren vooraleer zulke overtrokken uitspraken over Aalst te doen. Over Aalstenaars kan men veel zeggen, maar een gebrek aan medemenselijkheid kan men ons zeker niét verwijten. Aalstenaars zijn zeer warme mensen en met haat en racisme hebben wij in de verste verte geen uitstaans. Binnen de context van carnaval is zeer veel mogelijk, dat klopt, maar nooit is het de bedoeling om bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten. Integendeel, carnaval is net een feest van verbondenheid, met satire en zelfspot als voornaamste ingrediënten.

Als mevrouw Von der Leyen even uit haar ivoren toren is neergedaald, kan ze terzake misschien inlichtingen inwinnen bij de Europese President: Charles Michel was in 2015 officieel te gast op Aalst carnaval, en bij mijn weten heeft hij vanop onze eretribune geen gebrek aan menselijkheid opgemerkt, laat staan enige vorm van haat of racisme. Dat mevrouw Van der Leyen wil strijden tegen echt racisme is een goede zaak, maar Aalst voelt zich alvast niet aangesproken.

(Foto: KOS)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *