KSA Sint-Jan Haaltert viert 90-jarig bestaan…

In het weekend van 10 t.e.m. 12 maart wordt er feest gevierd in Haaltert. KSA Sint-Jan viert dan namelijk haar 90-jarig bestaan. Ze voorzien een gevarieerd programma voor de leden, ouders, (oud-)leiding en sympathisanten. Zowel in centrum De Kouter als aan het KSA-lokaal zal de jubileumviering plaatsvinden. In 1933 werd de Katholieke Studenten Aktie (KSA) opgericht op initiatief van E. H. Marcel Roelants. De stichtingsvergadering in de Volkskring vond plaats op woensdag 15 april 1933. Een 15-tal studenten waren aanwezig. Nu 90 jaar later bestaan ze nog steeds en niet met 15, maar met 175. 140 leden, 22 leiding en 13 actieve oud-leiding zijn vandaag degene die deel uitmaken van de KSA en als groep jong geweld mee zorgen voor leven in Haaltert.

“Onze vaste werking van activiteiten, weekends, vergaderingen, evenementen en een jaarlijks zomerkamp zorgt al voor drukbezette agenda bij onze leiding” zegt bondsleider Sergio Ruysseveldt (24). “Daarnaast zijn we volop bezig met de afwerking van ons nieuwbouwproject, maar toch wilden we graag nog iets extra organiseren voor deze mooie mijlpaal”. De jeugdbeweging koos daarom een volledig feestweekend in te plannen. Ze voorzien activiteiten voor hun eigen leden en oud-leiding, maar ook sympathisanten en mensen die eens willen komen kijken zijn meer dan welkom.

Er staat heel wat op de planning. Op vrijdag 10 maart wordt gestart met een receptie (oud-)leiding & fuif met live bands en DJ’s Vanaf 18.00 uur zijn alle oud-KSA’ers van KSA Sint-Jan Haaltert welkom in centrum de Kouter (Middelkouter 10, 9450 Haaltert) voor een afterworkdrink. Graag doen ze een oproep naar iedereen die de voorbije 90 jaar de KSA gezeten heeft om eens langs te komen en te verbroederen. Vanaf 20.00 uur wordt het evenement openbaar en zullen enkele live bands de sfeer verzorgen. Het hele programma wordt voorzien door oud-KSA’ers. Om 20.00 uur start het programma met professionele gitarist, Wido Uvin. Nadien laten ze de kans aan jong talent van aan de Sint-Annafabriek, Cartier Crew met onder andere Yarne Baeten en Aäron De Winter. De live set wordt afgesloten door Caravan Balkan van Jef Redant en Domien Muylaert. Vanaf 23.00 uur barst het feest helemaal los en zullen enkele DJ’s het dak eraf blazen.

Op zaterdag 11 maart is er een aperonamiddag & quiz Na de feestnacht organiseren ze een gezellige aperonamiddag. Vanaf 15.00 uur kan iedereen lekkere croques komen eten en cocktails/mocktails of andere te komen drinken in centrum de Kouter. Er wordt natuurlijk ook wat muziek voorzien. Om 20u start er een algemene quiz. In teams van 3 tot 5 personen kan je deelnemen. Inschrijving gebeurt via volgende link.

Tot slot op zondag 12 maart, tijdens de derde dag van het jubileumweekend, organiseert de KSA Sint Jan vs KSA Sint Lut een massaspel. Zondag voorzien ze een groot spel voor zowel KSA Sint-Jan Haaltert als KSA Sint-Lut Haaltert. De twee jeugdbewegingen zullen het opnemen tegen mekaar in verschillende uitdagingen. Om 14.00 uur start het massaspel,vanaf 17.00 uur kunnen zowel ouders als kinderen verbroederen tijdens de drink die tot 19.00 uur zal duren. “We hebben moeten voorbereiden om zo een druk programma goed gevuld te krijgen, maar we zijn er nu volledig klaar om een heel weekend te knallen. We hopen jullie massaal te mogen verwelkomen op het jubileumweekend om het 90-jarig bestaan van onze prachtige jeugdbeweging mee te vieren.” zegt Sergio

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *