Kookclub voor mannen kookt Roemeens!…

Voor de eerste workshop van de ‘kwb-kookclub voor mannen’ kregen de Houtemse koks het bezoek van de Roemeense Gabriëlla en haar man Heinrich. In het kader van het kwb-activiteitenthema ‘Divers koken’ roerden ze samen in de potten met een niet-alledaagse lesgever met een andere culturele achtergrond. Gabriëlla leerde hen ‘Kip ostropel met mamaliguta’ klaarmaken, een bijzonder lekker en typische Roemeens gerecht. Na de maaltijd waren de deelnemers aan deze kooksessie verrast én tevreden. “We leerden  zo eens kip klaarmaken op een totaal andere wijze. Bovendien vond ik de polenta als bijgerecht een onbekende maar toch zeer gesmaakte nieuwigheid.”, aldus een enthousiaste deelnemer. Het werd een unieke kookavond waarin de kwb-ers ook konden kennismaken met het land Roemenië én met de Roemeense eet- en tafelgewoontes.

De Houtemse kookclub kookt dit werkjaar nog verder met o.a. een workshop ‘feestelijke gerechten’ op vrijdag 18 november 2022 om 19.00 uur. Voor deze tweede workshop maken we kennis met enkele lekkere én feestelijke gerechten als voorbereiding op de komende eindejaarsfeesten. Later (vanaf januari 2023) volgen nog een workshop ‘kaas maken’ (op verplaatsing), een kookavond met Oxfam-Wereldwinkel-producten om dan af te sluiten met de kwb-activiteit ‘Divers Grillen’. Dat wordt nog smikkelen en smullen in Houtem!

Zin om ook mee te doen? Ook niet-leden zijn welkom! Mail naar kwb.houtem@telenet of neem contact via 0496 53 94 67. Raadpleeg ook www.kwb.be/sint-lievens-houtem

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *