Komt er een Albert Heijn op het vorige vleesbedrijf De Moor in Oordegem?…

Met ruim meer dan 75 supermarktketens in België is Albert Heijn, die in 1887 haar eerste kruidenierswinkel opende, één van de bekendste winkels in ons land geworden.  Albert Heijn opende in 2011 zijn eerste winkel in België en verlangt ernaar om in Oordegem op de N9 ter hoogte van en op de site van het vleesbedrijf De Moor een nieuwe winkel uit te bouwen. Eerder dit jaar werd een aanvraag ingediend om langs de Gentsesteenwerg in Erondegem een supermarkt uit de grond te stampen maar deze poging mislukte. Daarom liet Albert Heijn zijn oog vallen op het voormalige vleesbedrijf De Moor en diende een nieuwe aanvraag in, die al zeer positief onthaald werd op sociale media.

Op de plaats waar op dit ogenblik de loods staat zou Albert Heijn een vrachtwagenparking maken en een nieuwe winkel bouwen van ruim 1.453 vierkante meter. Er zouden niet minder dan 83 parkeerplaatsen komen en 26 fietsenstallingen. Toch weet Albert Heijn dat de plaats waar de nieuwe winkel zou gebouwd worden aan de rand van de bebouwde kom ligt en een deel uit het centrum van Oordegem is. De op- en afrit zou voorzien worden via de N9. Volgens Albert Heijn zou deze nieuwe winkel voor heel wat klanten kunnen zorgen uit de naburige gemeenten zoals Oordegem, Sint-Lievens-Houtem, Lede, Wetteren, Erpe-Mere, Aalst en Wichelen. Daarom is de gemeente Lede een openbaar onderzoek gestart om deze aanvraag te bestuderen.

Tot en met maandag 20 november kan men via de gemeente Lede – dienst stedenbouw het voorstel bekijken en kunnen opmerkingen en/of bezwaren ingediend worden. Ook via https://omgevingsloketinzage.omgeving.vlaanderen.be/2023053717/inhoud-aanvraag kan u de inhoud gaan bekijken. Indien de winkel mag gebouwd worden zouden er een 50 tal arbeidsplaatsen gecreëerd worden.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *