Kerksken nam in groten getale afscheid van Lisette De Rijck…

In Kerksken is deze morgen waardig afscheid genomen van Lisette De Rijck. Vandaag vrijdag de dertiende januari zou Lisette haar 82-ste verjaardag moeten gevierd hebben, maar het noodlot besliste daar anders over. Lisette kwam net als haar mantelzorger om het leven aan de gevolgen van de brand die vorige week woensdag ontstond in de ouderlijke woning gelegen ter hoogte van de Wijngaardstraat. De kerk zat afgeladen vol, de inwoners konden nog maar net binnen om afscheid te nemen van een levenslustige vrouw, die graag overal bij was. Tijdens de dienst werd er live gezonden door zanger Christoff, van wie ze zo een grote fan was. Ook een van haar dochters en een kleinzoon van Lisette hielden een korte toespraak.

Lisette was in veel verenigingen lid, en ze was overal aanwezig als er iets te doen was in Haaltert, Kerksken, Heldergem en Denderhoutem. Zo was ze regelmatig te zien op het kaatsplein in Kerksken, of bij de plaatselijke voetbalclub. Lisette verbleef een poosje in woonzorgcentrum De Pastorie in Denderhoutem. Ze was daar graag, en sprak met iedereen. Zo was ze tot op enkele jaren terug op elke begrafenis plechtigheid aanwezig, en ging ze nog elke maandagmorgen naar de eucharistievieringen om 09.00 uur in Kerksken.

Het Feestcomité liet 2500 affiches drukken, die dan ook overal in de huizen in Kerksken voor de vensters opgehangen werden. Een sterke mevrouw die altijd achter haar echtgenoot heeft gestaan, die bij de plaatselijke gemeenteraadsverkiezingen meer stemmen haalde dan gelijk wie. Velen zullen haar nu moeten missen. Onze redactie betuigt haar medeleven bij dit overlijden van een boegbeeld voor Kerksken. Er zijn meerdere beelden te zien van de afscheidsplechtigheid op onze Facebook-pagina. Delen mag.

 

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *